You are here: Home » Image Formats » TTIF

TTIF

Tagged File Format de imagine , scurt TIFF sau TIF , este un computer – fișier – format pentru stocarea imaginilor vonRastergrafiken, popular printre graficieni, industria editorială, [1] și fotografi. TIFF – format este acceptat de cele mai multe aplicații de editare a imaginilor, prin publicarea și pagina Aplicații de aspect, și prin scanarea, trimiterea prin fax, procesare de text, recunoașterea optică a caracterelor și a altor aplicații. [2]

Formatul a fost dezvoltat prin utilizarea Aldus în spațiul de lucru – editii create. El a publicat cea mai recentă versiune 6.0 în 1992, ulterioară a unei Copyright Adobe Systems a adăugat după ultima Aldus achiziționată în 1994 , câteva To / Adobe a publicat note tehnice cu extensii minore ale formatului și a unor specificații se bazează pe TIFF 6.0, inclusiv TIFF / EP (ISO 12234-2), TIFF / IT (ISO 12639), [3] [4] [5] TIFF-F (RFC 2306) și TIFF – FX (RFC 3949).

istorie

TIFF este realizat ca o încercare de vânzătorii de scanare desktop pentru a ajunge de la mijlocul anilor 1980, un format comun fișier de imagine scanată să fie convenită în loc de o varietate de formate proprietare. Inițial, TIFF a fost doar un format de imagine binar (doar două valori posibile pentru fiecare pixel), pentru că asta era tot ce se putea ocupa de scaner de birou. Scaner a fost mai puternic, și ca desktop-ul spațiu pe disc de calculator a devenit mai abundente, TIFF imagini în tonuri de gri a crescut ia, apoi imagini color. Astăzi, TIFF, împreună cu JPEG și PNG, este un format popular pentru imagini de mare adâncime de culoare.

Prima versiune a TIFF – specificație a fost publicată de Aldus în toamna anului 1986 , după proiectul de două versiuni majore anterioare. Acesta poate fi marcat ca fiind revizia 3.0. A fost , după o serie de întâlniri cu diverse scanere – publicate dezvoltatori – producători și software. În luna aprilie 1987 Revizie 4.0 a fost lansat și conține îmbunătățiri minore , în principal. In octombrie 1988, Revizia 5.0 a fost lansat si a adaugat suport pentru imagini paleta de culori și de compresie LZW. [7]

Caietul de sarcini folosit inițial numele Tagged Image File Format [ Edit ] și Tagged Image File Format (Revizie 4.0) și TIFF său acronim, dar mai târziu a renunțat la toate referirile la numele complet (Revizie 5.0, 6.0). Publicații ISO mai noi se referă la numele complet al Image File Format Tagged (Referințe în altă parte în acest articol). Cu toate acestea, versiunea Tagged Image File Format apare de câteva ori mai frecvent în uz non-oficiale, de asemenea , de Adobe. [ Necesită citare ]

Caracteristici și opțiuni

TIFF este un format de fișier flexibil, adaptabil pentru manipularea imaginilor și a datelor într-un singur fișier, inclusiv tag-uri antet (dimensiune, definiție, sistem de date de imagine, de compresie a imaginilor aplicate), al. Geometria imaginii Un fișier TIFF, de exemplu, pot fi imagini comprimate, un recipient cu JPEG (lossy) și PackBits (Lossless). Un fișier TIFF poate fi, de asemenea, un traseu de tăiere vectoriale (contururi, rame trunchiere, imagine). Capacitatea de a stoca date într-un format lossless TIFF face în fișierul arhivă de imagine, spre deosebire de standard de fișiere JPEG pot fi editate, un fișier TIFF cu compresie fără pierderi (sau nici unul) și depozitat din nou, fără pierderi de o calitate a imaginii. Acesta nu este cazul TIFF utilizat ca un container, JPEG comprimat. Alte opțiuni includ pagina TIFF lagenen.

TIFF oferă opțiunea de compresie LZW pentru a reduce o tehnică de compresie fără pierderi a datelor pentru fișier. Cu ajutorul acestei opțiuni a fost limitată în 2004 de brevete privind tehnologia LZW la maturitate.

TIFF – 6.0 – specificație include următoarele: [7]

 • Introducere (conține informații despre administrarea TIFF, utilizarea câmpurilor și a valorilor private, etc.)
 • Deel 1: Baseline TIFF
 • Partea 2: extensii TIFF
 • Partea 3: Anexele

Partea 1: TIFF referință

În cazul în care TIFF a introdus elasticitate care cauzează probleme sale de compatibilitate. Flexibilitatea în spirit a condus codificare TIFF reprezintă mii de formate de fișiere incompatibile . [8] Pentru a evita aceste probleme, orice TIFF – Reader necesar pentru citirea de bază TIFF . Printre alte straturi exclusive de referință TIFF sau comprimat JPEG sau LZW – grafică. Baza TIFF este cunoscut în mod oficial ca TIFF 6.0, Partea 1: Baseline TIFF .

Următoarea este o listă parțială a funcțiilor de bază necesare TIFF: [7]

subfiles multiple

ar trebui pentru mai multe imagini cu mai multe pagini / (subfiles) vor fi create de cititori TIFF un fișier TIFF, dar ele nu sunt cu adevărat necesare, ceva de-a face cu imagini după prima.

Acesta poate într – un TIFF – să fie mai mult decât un fișier Image File Directory (IFD). Fiecare IFD definește o utilizare Unterdatei.Eine de sub-dosare personale referitoare la imagini, la fel ca paginile se referă facsimil. O TIFF de bază – Reader nu este necesar ca IFD pentru a citi primul. [7]

benzi

O imagine de referință TIFF este format din una sau mai multe benzi. O bandă (sau panglică) este un membru al imaginii unuia sau a mai multor linii (rânduri orizontale de pixeli). Fiecare bandă poate fi comprimat independent de întreaga imagine și fiecare începe de la o limită de octet. În cazul în care înălțimea imaginii de numărul de linii care nu este în banda divizibila, benzile finale pot fi omise mai puține linii enthalten.Wenn tag-uri definiție benzi, imaginea va fi inclusă ca o singură bandă.

comprimare

cititori TIFF de bază trebuie să abordeze următoarele trei metode de comprimare: [7]

 • fără compresie
 • CCITT Groep 3 1-dimensional modificat Huffman RLE
 • compresie Pack Biți – o formă de codificare a lungimii de execuție

tipuri de imagini

Tipuri de bază de imagine TIFF sunt:. Bilevel, în tonuri de gri, paleta de culori, și RGB – imagini color [7]

Byte – comandă

Fiecare TIFF – fișier începe cu un doi octeți – un indicator al octetului – comanda ‘ II‘ pentru little-endian ( de asemenea , cunoscut sub numele de “Intel Byte”, circa 1980) [9] sau ‘ MM‘ pentru big-endian (aka “cumpara Motorola byte “circa 1980) [9] octet. Următorii doi octeți conțin numărul versiunii Word format, pentru fiecare versiune a TIFF a fost întotdeauna 42 ( de exemplu , v5.0 TIFF TIFF și v6.0). [10] Toate cuvintele, cuvinte duble, etc. în fișierul TIFF sunt în ordinea dată octet fie. TIFF – 6.0 – caietul de sarcini precizează că cititorii TIFF conforme trebuie să accepte ambele comenzi octet ( IIși MM); a permis să folosească fie scriitori. [11]

Alte câmpuri TIFF

TIFF – cititorii ar trebui să fie pregătite să se întâlnească și câmpuri private nu ignora în caietul de sarcini TIFF descris. TIFF – cititorii pot refuza TIFF -. Fișier ca o serie de câmpuri opționale care nu există pentru a citi [7]

Partea 2: TIFF – Extensii

Multe dintre TIFF – cititori acceptă etichete decât în condiții inițiale TIFF, dar nu acceptă nici un cititor orice prelungire. [12] [13] [14] [15] Ca rezultat, de referință TIFF are cel mai mic numitor comun pentru TIFF – a fost format. Caracteristici TIFF inițiale spori TIFF – extensiile (definite în caietul de sarcini TIFF 6.0 Partea 2), dar extensiile pot fi definite în mărcile proprii.

TIFF – extensii anunțate oficial TIFF 6.0, Partea 2: TIFF – extensii . Iată câteva exemple de extensii definite la TIFF TIFF 6.0 caietul de sarcini: [7]

comprimare

 • criptare bi-nivel CCITT T.4
 • CCITT T.6 codificare bi-nivel
 • schema de compresie LZW
 • Compresie JPEG-(schema de compresie TIFF 7) utilizează DCT (Transformare Cosinus Discretă) a fost 1974 de către N. Ahmed, T. Natarajan, și KR Rao a fost introdus, a se vedea de referință 1 în transformare Cosinus discretă. Mai multe detalii pot fi găsite în documentul Adobe.

tipuri de imagini

 • imagini CMYK
 • imagini YCbCr
 • HalftoneHints
 • Placi de Mural
 • CIE L * a * b * Imagini

Copaci fotografie

O TIFF de referință – fișier poate conține o serie de imagini (IFD). De obicei, toate imaginile sunt , dar imZusammenhang date diferite , cum ar fi , de exemplu, reprezintă paginile unui document. În scopul specific la mai multe puncte de vedere pentru a sprijini aceleași date SubIFD -. A fost introdus ziua [16] , în acest fel, imaginile care sunt definite de-a lungul unei structuri de copac. Fiecare imagine este o serie de copii poate, fiecare copil să aibă o imagine. Utilizarea tipică este de a oferi miniaturi sau versiuni diferite ale unei imagini în diferite spații de culoare.

TILE

O TIFF poate consta și dintr-un număr de plăci. Toate pietrele de aceleași dimensiuni și pot fi comprimate în mod independent unul față de celălalt în aceeași imagine a întregii imagini, similar cu benzile (vezi mai sus). Windows Image aparțin TIFF 6.0, Partea 2: extensiile TIFF, astfel încât fereastra de afișare ajutor nu cititor de referință TIFF necesar.

îmbunătățiri suplimentare

După specificația TIFF 6.0 (Introducere), toate fișierele TIFF folosind extensiile TIFF propuse, care nu sunt aprobate în conformitate cu condițiile inițiale TIFF de la Adobe (de obicei, pentru aplicații speciale ale TIFF care nu sunt sau în cadrul domeniului editorului sau elementele grafice generale fac Fotografii din schimb sunt toamna), fie nu sunt menționate sau fișiere TIFF ar trebui să fie marcate astfel încât acestea să nu fie confundate cu fișiere TIFF de masă.

etichete private

Dezvoltatorii pot înscrie pentru un bloc de “etichete private”, în scopul de a integra propriile lor informații de proprietate într-un fișier TIFF, fără a cauza probleme pentru partajarea de fișiere. cititori TIFF sunt tag-uri cere ca acestea să nu recunosc, ignora și privat eticheta un dezvoltator înregistrat nu garantează cu cineva definește altceva tag-uri sau ciocnirea cu setul standard de tag-uri în caietul de sarcini. etichete private sunt numerotate și mai mari în intervalul de 32768.

Marci proprii sunt de informații rezervate exclusiv sens al unor organizații sau pentru experimente cu un nou sistem de compresie în TIFF face. La cerere ( în prezent , Adobe) pentru a evita acordarea și înregistrarea uneia sau mai multor etichete private pentru o organizație, posibile conflicte cu alte organizații, administratorul TIFF. Organizațiile și dezvoltatorii de a alege propria lor zi – descurajat de numere aleatoare, deoarece acest lucru poate cauza probleme serioase de compatibilitate. Cu toate acestea, în cazul în care există puține sau nici o șansă de scăpare a TIFF este – fișiere un mediu privat, organizațiile și dezvoltatorii sunt încurajați să utilizeze TIFF – ” de unică folosință” Verificați etichetele în 65.000-65.535 bereik.Er este nevoie de a contacta Adobe atunci când se utilizează numere din acest domeniu. [7]

Internet Tip media

MIME – tip imagine / TIFF (definit în RFC 3302) fără parametri de aplicație de bază TIFF 6.0 sau pentru a indica faptul că nu este necesar, un grup specific de TIFF și TIFF – pentru a identifica extensiile. Parametrul opțional “cerere” (exemplu: Content-Type: image / tiff; aplicație = foo) este definit pentru / tiff un grup specific de TIFF și TIFF – pentru a identifica extensiile pentru datele de imagine codificate, dacă se cunoaște. În conformitate cu RFC 3302, subgrupe specifice TIFF sau TIFF au extensii în cererea de parametru să fie utilizat, să fie publicat ca un RFC. [17]

MIME – tipul de imagine / tiff-fx (așa cum s-a descris în RFC 3949 și RFC 3950 interzice acest lucru ) se bazează pe TIFF TIFF 6.0 Note tehnice TTN1 (arbori) și TTN2 (TIFF liber / JPEG – Specificații). Este pentru Internet – este utilizat de fax, este compatibil cu ITU-T – Recomandări pentru grupa 3 alb – negru, în nuanțe de gri și de fax color.

TIFF – Ziua de compresie

TIFF – Ziua 259 (0103 16 ) stochează informația privind metoda de compresie. Valoarea implicită este de 1 = fără compresie.

Cei mai mulți scriitori TIFF TIFF și cititori acceptă numai metode de compresie TIFF. Iată câteva exemple de scheme de compresie folosind TIFF:

COMPRIMARE TIFF TAG [13] [15] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25]
Valoarea tag schema de compresie Lossy / lossless specificație descriere imagini de artă Utilizare și Suport
0001 16 necomprimat lossless TIFF 6.0 TIFF de referință toate împreună
0002 16 CCITT Groep 3 1-dimensional modificat Huffman runlengtecodering (aka MH CCITT 1D) lossless TIFF 6.0 TIFF de referință; comprimare în conformitate cu ITU-T T.4 Negru și alb împreună
0,003 16 CCITT T.4 Bi-nivel de criptare astfel cum sunt definite la articolul 4 de codificare Recomandarea T.4 ITU-T (aka CCITT Group codificare 3 fax sau CCITT Group 3 2D) lossless TIFF 6.0 TIFF 6.0 Îmbunătățirile, de compresie în conformitate cu ITU-T T.4 Negru și alb împreună
0,004 16 CCITT T.6 Bi-nivel de criptare astfel cum sunt definite la articolul 2 din T.6 Recomandarea ITU-T (cunoscută și sub denumirea CCITT Group 4 Fax codificare) lossless TIFF 6.0 TIFF 6.0 Îmbunătățirile; compresie pe baza ITU-T T.6 Negru și alb împreună
0005 16 LZW (Lempel-Ziv & Welch algoritme) lossless TIFF 6.0 TIFF 6.0 îmbunătățiri, pentru prima dată în TIFF-5 (1988) sunt definite; un algoritm de compresie de proprietate, dar a alerga brevete în 2003 și 2004 toate împreună [26]
0,006 16 JPEG (JPEG stil vechi depășite, a scris în Technote2 mai târziu) lossy TIFF 6.0 TIFF 6.0 îmbunătățiri, pentru prima dată în TIFF 6 (1992) sunt definite; Caducă, nu ar trebui să fie scris. ton în continuare rareori
0,007 16 JPEG ( “stil nou” JPEG) lossy TIFF 6 Technote2 (1995) Technote2 suprascriu vechi stil de compresie JPEG; este o extensie TIFF 6.0 ton în continuare neobișnuit
0,008 16 Versiunea oficială deflația (Adobe stil “) lossless TIFF caietul de sarcini Suplimentul 2 (2002) Note tehnice TIFF Adobe Photoshop; este o extensie TIFF 6.0 toate neobișnuit [26]
0,009 16 JBIG, per ITU-T T.85 lossless TIFF-FX RFC 2301 (1998), RFC 3949 (2005) Negru și alb rareori
000A 16 JBIG, per ITU-T T.43 lossless TIFF-FX RFC 2301 (1998), RFC 3949 (2005) Negru și alb rareori
7FFE 16 NeXT RLE de codificare în tonuri de gri doi biți brevet rareori
8005 16 compresie Pack biți, de asemenea, cunoscut sub numele de Macintosh RLE lossless TIFF 6.0 TIFF de referință toate rare [26]
8029 16 criptare Donner Scan RLE 4-biți brevet Negru și alb rareori
807f 16 RasterPadding în CT MP (ton continuu al imaginii monocrom) lossless TIFF / IT (1998, 2004) ISO 12639 rareori
8080 16 RLE pentru LW (Linia de lucru) lossless TIFF / IT (1998, 2004) ISO 12639 rareori
8081 16 RLE voor HC (High Resolution Continu-Ton) lossless TIFF / IT (1998, 2004) ISO 12639 rareori
8082 16 RLE voor BL (binar Linia de lucru) lossless TIFF / IT (1998, 2004) ISO 12639 rareori
80B2 16 Deflația (codare Dezumflati PKZIP-style) (învechit) lossless brevet După TIFF Caiet de sarcini Suplimentul 2 sunt depreciate, dar se recomandă citirea toate neobișnuit
80B3 16 Kodak DCS brevet rareori
8765 16 JBIG libtiff Negru și alb rareori
8798 16 JPEG2000 brevet Conține un fișier complet JP2 într – un TIFF – fișier, nu este recomandat. Introdus de LEADTOOLS [27] neobișnuit
8799 16 Nikon NEF comprimat brevet rareori
879B 16 JBIG2 Lossless, Lossy TIFF-FX Uitbreidingsset 1.0 IETF abandonate – proiectare în 2001 [28] rareori

BigTIFF

TIFF – formate de fișiere , utilizați pe 32 de biți – compensari, care este limitat la 4 dimensiune a fișierului GiB (4,294,967,296 bytes). BigTIFF TIFF – format de fișier varianta 64 biți -. Offseturi utilizat și suportă fișiere mult mai mari [29] Specificarea BigTIFF format de fișier a fost creat în 2007 în derEntwicklung de presă versiunea libtiff 4.0 pune în aplicare, care a fost lansat în cele din urmă ca un BigTIFF suport stabil în decembrie 2011 , fișier limitat de aplicații.

conservarea digitală

Adobe are dreptul de autor la TIFF – Specification ( de asemenea , cunoscut sub numele de TIFF 6.0), împreună cu cele două suplimente care sunt publicate. Toate aceste documente sunt disponibile pe pagina de resurse TIFF Adobe. Fax – standard in RFC 3949 se bazează pe TIFF. – Caiet de sarcini [30]

fișiere TIFF, de bază “seturi tag-ul” utilizate strict ca în TIFF 6.0 definită prin limitarea comprimarea TIFF 6.0 metode pentru a găsi și testate în mod adecvat și verificate de către mai multe surse ale tuturor documentelor sunt create documente de stocare. De multe ori probleme în industria de gestionare a documentelor de conținut și în legătură cu utilizarea de fișiere TIFF create întâlnite văzut când structurile lor proprii antete conțin, nu sunt bine documentate, și / sau “wrapper” sau alt recipient pentru înregistrările TIFF incluse și sau o tehnologie de compresie sau de comprimare a tehnologiilor, / incorecte nu sunt bine puse în aplicare.

pot fi utilizate variante ale formatului TIFF în imagistica de documente și sisteme de conținut / de management al documentelor folosind compresia CCITT Group IV 2D, imaginile în alb-negru (bitonal, monocrom), inclusiv tehnologia de compresie care acceptă culoarea de suport. În cazul în care capacitatea de stocare și de rețea lățime de bandă o problemă mai mare decât adesea observate în mediile de servere de astăzi, a fost de stocare de mare volum de documente în scanare alb-negru scanate (nu în culori sau nuanțe de gri) pentru a conserva capacitatea de stocare.

Colectarea de tag-ul format de probă în TIFF 6.0 face posibilă fișiere TIFF să se ocupe de tipuri de date avansate de pixeli, inclusiv număr întreg de imagini cu mai mult de 8 biți per canal și virgulă mobilă Bilder.Dieser făcut ziua TIFF 6.0 necesită un format viabil pentru scopuri științifice de procesare a imaginii, în care sa extins de precizie. Un exemplu este utilizarea de imagini TIFF, pe mijloacele de camere CCD științifice, care oferă până la 16 biți pentru a stoca fiecare rezoluție de intensitate fotografie. pentru a stoca o secvență de imagini într-un singur fișier TIFF este, de asemenea, posibilă și este în conformitate cu TIFF 6.0, cu condiția ca normele permise pentru urmărire fotografii din mai multe pagini.

TIFF / IT

TIFF / IT
extensie de fișier .fp, .ct, .lw, .hc, .mp, .bp, .bl, .sd[17]
Internet media not defined[17]
dezvoltat de ANSI, ISO
în primul rând 1993
Ultima versiune
TIFF / IT
(2004 , acum 12 ani )
tip de format format de fișier
întins de la TIFF 6.0
standard ISO 12639 [3] [31] [32]

TIFF / IT este un fișier de date pentru pagini gata de imprimare care au fost create digital în high-end structurat -. Pentru a transfera sisteme prepress [33] TIFF / IT-Caiet de sarcini (ISO 12639) descrie un format de mai multe fișiere pe care o pagină pentru fiecare fișier poate descrie set. [34] TIFF / iT – fișiere diferă de la TIFF obișnuite -. fişierele și nu sunt interschimbabile [35] [36] [37]

Obiectivele în dezvoltarea TIFF / IT au fost originale banda magnetica IT8 – formate de transfer într – o versiune media independentă. TIFF / IT bazat pe Adobe TIFF 6.0 caietul de sarcini și ambele TIFF 6 pentru a limita etichetele suplimentare și limitate de anumite etichete și valori între mărcile. Nu toate valide TIFF / IT – imaginile sunt TIFF 6.0 imagini. [38]

TIFF / IT definite formate de fișiere imagine pentru codarea imaginilor color continuu de imagine, linie de culoare arta, imagini semiton cu rezoluție înaltă, monocrom semitonuri imagini binare de imagine, arta linie binar, ecranat date și imagini de la paginile finale compuse. [4]

Nu există nici un MIME – definit de tip pentru TIFF / IT. MIME – tipul de imagine / tiff nu ar trebui să fie utilizat pentru TIFF / IT – fișierele TIFF / IT -ul nu este compatibil cu condiții inițiale TIFF 6.0 și 6.0 cititor larg nu pentru a citi TIFF TIFF imEinsatz capabil / IT. MIME – tip imagine / TIFF (definit în RFC 3302) fără parametri de aplicație de bază TIFF 6.0 sau pentru a indica faptul că nu este necesar, un grup specific de TIFF și TIFF – pentru a identifica extensiile. Cererea parametru trebuie să fie utilizat în asociere, imagine / tiff – subseturi diferite – Extensii TIFF sau TIFF. În conformitate cu RFC 3302, anumite subgrupuri TIFF sau TIFF – Extensii trebuie să fie publicate ca RFC. Nu există nici un RFC pentru TIFF / IT. Nu există nici un plan de ISO – Comitetul cu TIFF / IT – TIFF Standard – monitorizate Inregistrare / IT , fie un parametru imaginii / TIFF sau nou MIME separat -. Tip [17]

TIFF / IT – fișiere

TIFF / IT este format dintr – un număr de fișiere diferite și nu se poate prin sistemele desktop – pentru a crea sau aplicații deschise. [17] [35] [39] seturi TIFF / IT-P1 fișier constau de obicei din următoarele fișiere: [4] [ 5] [40]

 • Finala (FP)
 • Imagine ton continuu (CT)
 • linework imagine (LW)
 • De înaltă rezoluție fișiere cu tonuri continue (HC – opțional)

TIFF / IT oferă , de asemenea , următoarele fișiere: [4]

 • Monocrom imagini next-sunet-imagine (MP)
 • Fotografie imagini binare (BP)
 • imagini binare-line de artă (BL)
 • Date ecranată (SD)

Unele dintre aceste tipuri de date compatibile cu definiția corespunzătoare din TIFF – 6.0 – Specificații. Final (FP), diferitele fișiere care pot fi necesare pentru a defini o întreagă pagină sunt grupate împreună – ele sunt un mecanism de creare a unui pachet care combină straturile individuale ( de tip CT, LW, etc.) include, la imprimare finală pentru a crea. Se recomandă utilizarea acestuia, dar nu este necesar. Ea cel puțin un fișier parțial pentru fiecare fișier trebuie FP, dar nu mai mult de una din fiecare tip. Acesta include de obicei un CT subfile și subfile LW. [4] [38] [41]

Sprijină spațiul primar de culoare pentru acest standard , CMYK, dar , de asemenea , un spațiu de culoare diferită, precum și utilizarea profilurilor ICC. [4]

TIFF / IT-compresie

TIFF / IT oferă nici o compresie în structura fișierului în sine, dar nu există nici o restricție. [38] (de exemplu, este permisă, întreaga structură de fișiere într – un ZIP. – Comprimare arhiva) LW – fișiere utilizează o schemă de compresie specifică de codificare de lungime a alerga pentru LW (8080 valoare etichetă cunoscut de compresie 16 ). Fișierele HC se pot utiliza , de asemenea , o anumită codificare a lungimii de execuție pentru HC (compresie – zi – valoare 8081 de luare 16 ). TIFF cu eliberare / IT-P1 – nu se utilizează compresia în specificațiile CT – pentru a face fișier.

Aici este o listă de metode TIFF / IT-compresie definită: [32]

TIFF METODA DE COMPRIMARE / IT
tip de fișier TIFF / IT Conformitate TIFF / IT-P1 Conformitate TIFF / IT-P2 Conformitate
Final de câmp (FP) 0 IFD Necomprimat (0001 16 ) Dezumflati (0,008 16 ) sau PackBits (8005 16 )
Ton continuu (CT) Ongecomprimeerde (0001 16 ), JPEG (0,007 16 ), Deflate (0,008 16 ) de la RasterPadding în CT MP (807f 16 ) Necomprimat (0001 16 ) Necomprimat (0001 16 ), JPEG (0,007 16 ) Dezumflati (0,008 16 )
Linework (LW) RLE pentru LW (8080 16 )
ton continuu cu rezoluție înaltă (HC) RLE pentru HC (8081 16 )
Monocrom imagine ton suplimentar (MP) Ongecomprimeerde (0001 16 ), JPEG (0,007 16 ), Deflate (0,008 16 ) de la RasterPadding în CT MP (807f 16 ) Necomprimat (0001 16 ) Necomprimat (0001 16 ), JPEG (0,007 16 ) Dezumflati (0,008 16 )
Fotografie imagini binare (BP) Necomprimat (0001 16 ), CCITT T.6 Bi-Level – codare (0,004 16 ) Dezumflati (0,008 16 ) Necomprimat (0001 16 ) Necomprimat (0001 16 ), CCITT T.6 care codifică bi-nivel (0,004 16 ) Dezumflati (0,008 16 )
Linia de artă binară (BL) RLE pentru BL (8082 16 )
Date ecranată (SD) Necomprimat (0001 16 ), CCITT T.6 Bi-Level – codare (0,004 16 ) Dezumflati (0,008 16 ) Necomprimat (0001 16 ), CCITT T.6 care codifică bi-nivel (0,004 16 ) Dezumflati (0,008 16 )

TIFF / IT-P1

ISO 12639: 1998 TIFF prezentat / IT-P1 (profil 1) – un subset direct al TIFF completă / IT standard (definit anterior în ANSI IT8.8-1993). Acest subgrup a fost dezvoltat pe crearea reciprocă a ambelor bazate pe standarde și software – comunități de dezvoltare care o punere în aplicare a TIFF completă / IT – atât este puțin probabil și inutile ar putea (acoperire ca profil 1 standard, care a fost de la un furnizor ( din cauza complexității sale) , pentru majoritatea cererilor de difuzare a anunțurilor digitale). Au fost distribuite fișiere în publicitate digitală ca TIFF / IT-P1 – – Aproape toate TIFF / fișier IT , grupuri din 2001. [42] [43] Când oamenii vorbesc despre TIFF / IT, ele înseamnă de obicei standardul P1. [5]

Iată câteva dintre limitările privind TIFF / IT-P1 (comparativ cu TIFF / IT): [41]

 • numai CMYK postate (dacă este cazul)
 • Este intercalat pixeli (dacă este cazul)
 • Are o singură alegere de orientare a imaginii
 • Are o singura alegere a zonei dot
 • Metoda de compresie limitată

TIFF / IT-P1 este o conformitate simplificată – nivelul de TIFF / IT și maximizează compatibilitatea între culoarea prepress electronic. – Sistem (CEPS) și Desk Top Publishing (DTP) lumi [38] [44] Acesta oferă o interfață curată de proprietate CEPS – formate , cum ar fi CT Scitex / LW – format.

TIFF / IT – P2

Din moment ce TIFF / IT – P1 a avut o serie de limitări, a fost elaborat un format cuprinzător. ISO 12639: 2004, un nou nivel de compatibilitate globală a fost – TIFF / IT-P2 (profil 2). TIFF / IT-P2 a adăugat câteva caracteristici la TIFF / IT-P1, după cum urmează: [5]

 • culoare numai la fața locului CMYK (dacă este cazul)
 • Suport pentru compresia datelor CT și BP (JPEG și Dezumflati)
 • Suport pentru mai multe fișiere CT și LW într-un singur fișier
 • Fișierele Copydot pentru susținerea unui nou tip de fișier numit SD (Private Data)
 • Au existat unele dificultăți într – o oportunitate pentru PC pentru a crea LW, și CT – fișiere fuziona într – un singur fișier cu numele de fișier (final al grupului) GF, dar nu a fost definit într – un proiect de 12639th ISO 2004 [32]

de mult nu a fost utilizat acest format.

etichete private

TIFF / IT Specificații obține TIFF – oportunitate pentru dezvoltatorii de a utiliza branduri proprii. TIFF / IT – caietul de sarcini este exact cum ar trebui sa fie tratate aceste branduri proprii -. Ai nevoie pentru a se descompune, dar ignorate [45]

Marci proprii din caietul de sarcini TIFF / IT-P1 au fost concepute inițial pentru a oferi dezvoltatorilor cu opțiuni pentru a adăuga pentru a furniza funcții specifice pentru anumite etichete toepassingen.Private de dezvoltatori (de exemplu, Scitex) Imprimați anumite valori sau a păstra alte funcții sunt utilizate. Marci proprii sunt de obicei etichetate cu un număr mai mare sau egal în 32768.

Toate etichetele private trebuie să fie înregistrate de către Adobe solicitat (administrator TIFF) și.

În 1992, DDAP (distribuție digitală de publicitate pentru publicare ulterioare Direcții în aplicații digitale în producție) , dezvoltat pentru a servi declarația ei pentru afișajul digital necesar. Acest lucru a fost în CGATS ANSI-acreditat (Comitetul pentru arte grafice standarde tehnologice) prezentate pentru dezvoltarea unui format de fișier acreditat – standard pentru livrarea de reclame digitale. CGATS verificat de rezervă pentru acest scop și TIFF părea că candidatul ideal, cu excepția faptului că acestea nu conduceau anumite funcții necesare. Așa că CGATS timpuriu (TIFF – administrator) – să pună în aplicare tag – uri, în cele din urmă TIFF / IT pentru un bloc de propriul său TIFF. De exemplu, capacitatea de a identifica tratate după 34 zile 017 ordinea culorii -. Color Tag Secvența [45]

TIFF / IT a fost infiintata pentru a satisface nevoia unei metode de transport independent de date de codificare raster în IT8.1, IT8.2 și standardele IT8.5.

standarde

TIFF / IT a fost în ANSI – definit standardul IT8.8-1993 1993 și mai târziu în standardul internațional revizuit ISO 12639: 1998 – prepress schimb de date digitale – Tag Image File Format pentru tehnologie (TIFF / IT) . [3] ISO – standardul inlocuieste ANSI IT8.8-1993. Există un mijloc media independent pentru schimbul de date electronice prepress. [46]

ISO 12639: 2004 (ediția a doua) TIFF standardul / înlocui IT ISO 12639: 2004 / Amd: 1998. A fost extins ulterior la ISO 12639. 1: 2007 – folosind compresia AMD2 JBIG2 TIFF / IT.

[ Edit ]

 1. Sari în sus ^ Murray, James D.; vanRyper, William (aprilie – 1996). “Enciclopedia Grafică Formate de fișier” ( a doua ed.). O’Reilly. ISBN 1-56592-161-5 . Adus de 2014-03-07 .
 2. Sari ^ TIFF ce ales ca format nativ pentru grafica raster în sistemuloperare NeXTStep; acest sprijin TIFF reportate în Mac OS X.
 3. ^ Salt până la: a b c “TIFF / IT ISO / IEC 12639”. ISO. 1998th
 4. ^ Salt până la: a b c d e f “TIFF / IT pentru Tehnologia Image”. Infrastructura nationala de informare digitală și Programul de Conservare la Biblioteca Congresului. 2006-10-03.
 5. ^ Salt până la: a b c d “TIFF / fișier IT format” . Adus de 2011-02-19 .
 6. Sari în sus ^ “Format de fișier pentru Internet Fax”. 2005 . Adus de 2011-02-19 . Această specificație format de fișier este în mod obișnuit cunoscut sub numele de TIFF pentru Fax eXtended (TIFF-FX).
 7. ^ Salt până la: a b c d e f g h i TIFF Revizie 6.0 Final mai – 3 iunie 1992 Adus la 2009-07-10
 8. Sari în sus ^ Trauth, Martin H. (2006). MATLAB Retete de Stiinte ale Pamantului . Springer. p. 198. ISBN 3-540-27983-0.
 9. ^ Salt până la: a b David Beecher, autorul a zeci de motoare de procesare a imaginii de-a lungul sarcinii de 30 de ani. Orice fișier TIFF poate fi vizualizat cu un editor HEX pentru a confirma acest lucru.
 10. Sari în sus ^ Aldus / Microsoft (1988-08-08). “1) Structura”. TIFF . Revizia 5.0. Aldus și Microsoft Corporation. Arhivată din originalul pe 2008-12-04 . Adus de 2009-06-29 . Numărul 42 , care ales pentru semnificația sa filosofică profundă.
 11. Sari ^ Adobe Association Developers (1992-06-03). “Secțiunea 7: Cerințe suplimentare de referință TIFF”. TIFF (PDF). Revizia 6.0. Adobe Systems Incorporated. p. 26 . Adus de 2009-06-29 . ‘MM’ și ordinea octet “II”. cititorii TIFF trebuie să fie capabil să se ocupe de ambele ordine de octet. scriitori TIFF pot face oricare dintre acestea este cel mai convenabil sau eficient.
 12. Sari în sus ^ Microsoft. “Nu puteți previzualiza fișierul TIFF în Windows Imagine scanat și Fax Viewer” . Adus de 2011-02-28 .
 13. ^ Salt până la: a b Microsoft. “Nu puteți vizualiza TIFF imagini Utilizând Windows Picture and Fax Viewer” . Adus de 2011-02-28 .
 14. Sari în sus ^ Microsoft. “Manipularea Microsoft Office Document de scanare TNEF și TIFFs în Linux” . Adus de 2011-02-28 .
 15. ^ Salt până la: a b “Despre Tagged Image File Format (TIFF)” . Adus de 2011-03-04 .
 16. Sari ^ TIFF Specificații Supliment 1, Adus2013-08-04
 17. ^ Salt până la: a b c d e CIP4 (2008). “JDF Caiet de sarcini – Anexa H MimeType și Mimetype Versiunea Atributele” . Adus de 2011-03-03 .
 18. Sari în sus ^ “TIFF Baseline tag – ul de compresie” . Adus de 2011-02-26 .
 19. Sari în sus ^ “LibTIFF – TIFF 6.0 Specificații de acoperire” . Adus de 2011-02-28 .
 20. Sari în sus ^ “JSTOR / Harvard Object Validare Mediu – Scheme de compresie TIFF”. Arhivată din original la 30 ianuarie 2011 . Adus de 2011-02-26 .
 21. Sari în sus ^ “JSTOR / Harvard Object Validare Mediu – Module Hul JHOVE TIFF”. Arhivată din original la 10 decembrie 2010 . Adus de 2011-02-26 .
 22. Sari în sus ^ “TIFF Fields” . Adus de 2011-02-27 .
 23. Sari ^ Biblioteca colecțiilor Congresului. “Tag – uri pentru TIFF și specificații înrudite” . Adus de 2011-02-27 .
 24. Sari în sus ^ “GIMP Documentație – Salvarea ca TIFF” . Adus de 2011-02-27 .
 25. Sari în sus ^ “IrfanView – Istoria modificărilor” . Adus de 2011-02-27 .
 26. ^ Salt până la: a b c . Reuși proiect (2014) Recomandări pentru metadate și formate de date pentru disponibilitate online și conservarea pe termen lung (PDF). p. 68. În cazul în care fișierele sunt gestionate în mod activ într – un depozit digital, este posibil să se ia în considerare , folosind fie LZW sau compresie fără pierderi ZIP pentru fișierele TIFF. compresie JPEG nu ar trebui să fie utilizat în cadrul formatului TIFF. […] Cei mai mulți dintre respondenți folosesc imagini necomprimate (64%), în cazul în care se utilizează compresia , atunci LZW este folosit mai ales.
 27. Sari în sus ^ “LEADTOOLS TIFF Format SDK” . Adus de 2011-07-04 .
 28. Sari ^ [1]
 29. Sari în sus ^ “Extinderea bibliotecii libtiff cu suport pentru noul format BigTIFF”.
 30. Sari ^ “TIFF Revision 6.0”. Conservarea digitală . Biblioteca Congresului. 2014-01-08 . Adus de 2014-03-11 .
 31. Sari în sus ^ “ISO 12639: 2004 – Tehnologia grafica – schimbul de date digitale Prepress – Tag format de fișier de imagine pentru tehnologia de imagine (TIFF / IT)” . Adus de 2011-03-03 .
 32. ^ Salt până la: a b c ISO (2002), PROIECT INTERNAȚIONAL STANDARD ISO / DIS 12639 – tehnologie grafica – prepress schimbul de date digitale – Tag format de fișier de imagine pentru tehnologia de imagine (TIFF / IT) – Revizuirea primei ediții (ISO 12639: 1998) (PDF) , recuperate 2011-03-07
 33. Sari în sus ^ “Glosar de termeni de tipărire – TIFF / IT” . Adus de 2011-03-01 .
 34. Sări în sus ^ notă aplicație CIP3 (PDF) , recuperate 2011-03-01
 35. ^ Salt până la: a b Tiff / A Întrebări și răspunsuri (PDF) , recuperate 2011-03-01
 36. Sari ^ Introducere în PDF / X , recuperate 2011-03-01
 37. Sari ^ “TIFF / Acesta P1 Specificații” . Adus de 2011-03-03 . Notă: TIFF / IT-P1 nu este echivalent cu un Photoshop Tiff!
 38. ^ Salt până la: a b c d DDAP, TIFF / IT-P1, PDF-X / 1 (PDF), 1998, arhivate de original (PDF) la 15 februarie 2006 , recuperate 2011-03-01
 39. Sari ^ Asociatia DDAP (2003). “TIFF / implementatori IT”. Arhivată din original la 25 aprilie 2005 . Adus de 2011-03-03 .
 40. Sari în sus ^ Arlechin RIP – manual pentru TIFF comercial / IT plugin (PDF), arhivate de original (PDF) la 20 februarie 2011 , recuperate 2011-03-02
 41. ^ Salt până la: a b Un manual de software cu informații despre TIFF / IT (PDF), arhivate de original (PDF) la 20 septembrie 2011
 42. Sari ^ DDAP Declaratie poziție – TIFF / IT ca un format de fișier pentru livrare de publicitate digitala – octombrie 2001 , octombrie 2001 arhivate de original pe 2004-01-11 , recuperate 2011-03-03
 43. Sari ^ DDAP Declaratie poziție – TIFF / IT ca un format de fișier pentru livrare de Digital Advertising – octombrie 2001 (PDF), octombrie 2001. arhivat din originalul la 21 martie 2003 de , recuperat 2011-03-03
 44. Sari ^ “TIFF / IT-P1” . Adus de 2011-03-01 .
 45. ^ Salt până la: a b Asociația DDAP (2002). “TIFF / IT Tag – uri private”. Arhivată din original pe 28 aprilie 2003 de . Adus de 2011-03-03 .
 46. Sari în sus ^ “Glosar de termeni de tipărire – TIFF / IT-P1” . Adus de 2011-03-01 .