You are here: Home » Image Formats » Portable Network Graphics PNG

Portable Network Graphics PNG

Portable Network Graphics ( PNG / p ɪ N / [2] [3] ) este un format de fișier grafic raster care suportă compresia fără pierderi a datelor. PNG a fost creat ca un îmbunătățit, de înlocuire non-brevetat pentru Graphics Interchange Format (substanță toxică), și este formatul de compresie a imaginii Lossless cele mai utilizate pe Internet. [4]

PNG acceptă imagini bazate pe paleta (cu palete de 24-biți RGB sau pe 32 de biți culori RGBA), imaginile în tonuri de gri (cu sau fără canal alfa) și full-color RGB bazate pe non-paleta [A] imagini (cu sau fără alfa canal) .PNG a fost proiectat pentru a transfera imagini de pe Internet, nu pentru grafica profesionale de calitate a imprimării, și, prin urmare, nu acceptă non-RGB spații de culoare, cum ar fi CMYK.

PNG fișiere folosesc aproape întotdeauna extensia de fișier PNGsau pngatribuite și MIME de tip media image/png. PNG a fost aprobat pentru această utilizare de către Grupul de coordonare Internet Engineering la 14 octombrie 1996 de [5] și a fost publicat ca un standard ISO / IEC în 2004. [1]

Istoric și dezvoltare

A se vedea, de asemenea: Graphics Interchange Format § Unisys și LZW executarea de brevet de inventie

Motivația pentru a crea formatul PNG a fost la începutul anului 1995, după ce a devenit cunoscut faptul că utilizează algoritmul de compresie a datelor Lempel-Ziv-Welch (LZW) în formatul Graphics Interchange Format (TOXICOLOGICĂsau) a fost patentat de Unisys. Au existat și alte probleme cu formatul TOXICOLOGICĂsau care a făcut un înlocuitor de dorit, în special pentru a da limita 256kleuren, la un moment în care computerele capabile de mult mai mult de 256 de culori au fost din ce în ce mai frecvente.

Un fir de ianuarie 1995 discuțiile predecesorul pe Usenet “comp.graphics” cu subiectul Gânduri pe un format de fișier TOXICOLOGICĂsau-înlocuire , a avut multe propuneri, care ar fi mai târziu , o parte din formatul de fișier PNG. În acest thread, Oliver Fromme, autorul popular DOS JPEG -viewer QPEG a propus PING numele, adică PING nu este TOXICOLOGICĂsau , PNG și extindere. [6]

Cu toate că TOXICOLOGICĂsau oferă divertisment, sa decis ca PNG ar trebui să fie un format de imagine unică. [7] În 2001, dezvoltatorii PNG emise format Multiple Image Network Graphics (MNG), cu suport pentru animație. MNG obținut suport de aplicare moderată, dar nu suficient în afara browsere web de masă și de nici un folos printre designeri site – ul web și editori. În 2008, unii dezvoltatori Mozilla a publicat formatul animate Portable Network Graphics (APNG) cu aceleași obiective. APNG este un format acceptat de browsere web nativ Gecko- și Presto bazate și este , de asemenea , de multe ori folosit pentru imaginile de pe sistemul portabil Sony PlayStation (folosind extensia normală de fișier PNG), dar se va folosi APNG 2013 foarte minim.

 • 01 octombrie 1996: Versiunea 1.0 a specificațiilor PNG a fost eliberat, iar mai târziu a apărut ca RFC 2083. A devenit o recomandare W3C la 1 octombrie., 1996
 • 31 decembrie 1998: Versiunea 1.1, cu unele modificări și trei mutilat publicat nou.
 • 11 august 1999: Versiunea 1.2, adăugând o piesă în plus, a fost eliberat.
 • 10 noiembrie 2003: PNG a devenit un standard internațional (ISO / IEC 15948: 2003). Această versiune a PNG diferă doar puțin de la versiunea 1.2 și adaugă piese noi nu exista.
 • 03 martie 2004: ISO / IEC 15948 :. 2004 [1]

Grupul de lucru PNG

Versiunea originală PNG este scris de către un grup ad – hoc de experți și enthusiasts.Discussions grafică pe calculator și deciziile cu privire la formatul au fost realizate exclusiv prin e-mail. Autorii originali notate în RFC 2083: [8]

 • Editor: Thomas Boutell
 • Editor: Tom Lane
 • Autori (în ordine alfabetică): Mark Adler, Thomas Boutell, Christian Bruns Chen, Adam M. Costello, Lee Daniel Crocker, Andreas Dilger, Oliver Fromme, Jean-loup Gailly, Chris Herborth, Aleks Jakulin, Neal Kettler, Tom Lane, Alexander Lehmann Chris Lilley, Dave Martindale Owen Mortensen, Keith S. Pickens, Robert P. Poole, Glenn-Pehrson Randers, Greg Roelofs, Willem van Schaik, Guy Schalnat, Paul Schmidt Tim Wegner, Jeremy Wohl

Detalii tehnice

Imaginea PNG PNG Gradient.pngvizualizate cu un editor hex

Antet

Un fișier PNG începe cu o semnătură de 8 octeți: [9] (editor de imagine hex pentru a vedea pe dreapta)

valori ţintă
89 Are marele bit setat la sistemele de transport care nu acceptă să fie detectat 8 biți de date și probabilitatea ca un fișier text este interpretat în mod eronat ca PNG, sau de a reduce vice-versa.
50 4E 47 În ASCII, literele PNG , care să permită o persoană să identifice cu ușurință dimensiunea atunci când este privită într – un editor de text.
0D 0A O linie DOS-stil care se încheie (CRLF) pentru a detecta DOS pentru Unix, conversia break line a datelor.
1A Un octet că afișarea fișierului se oprește sub DOS atunci când este utilizat tipul the comandă caracterul de sfârșit de fișier
0A O linie de ieșire Unix-stil (LF) pentru Unix-DOS detectare linie de conversie se încheie.

“” Bucăți în fișierul

Odată ce capul vine un număr de bucăți, fiecare aduce informații specifice despre imagine. Chunks se declară drept critică sau auxiliar , și se confruntă cu un program al unei piese suplimentare pe care el nu înțelege poate ignora în condiții de siguranță. Această structură strat de stocare bazată pe bucată, un concept similar unui container format este proiectat astfel încât formatul PNG să fie extins, menținând în același timp compatibilitatea cu mai vechi versiuni oferă compatibilitate înainte și utilizați aceeași structură de fișiere (cu diferite semnătură și bucăți) în cele asociate MSG JNG și APNG formate.

O singură bucată este format din patru părți: lungimea (4 octeți), tip bucată / numele (4 octeți) date bucată (lungime bytes) și CRC (ciclic cod de redundanță / de control; 4 octeți). CRC este o rețea-octet CRC-32-comandă calculat pe baza bile de tip și o bucată de date, dar nu și lungimea.

Lungime tipul de Umflatul date halcă CRC
4 octeți 4 octeți lungime bytes 4 octeți

Tipuri de chunk obține patru litere caz tip ascii sensibil / numele; Compare FourCC. Cazul diferitelor litere din numele (bitul 5 din valoarea numerică a caracterului) este un câmp de biți, care oferă decodor cu unele informații cu privire la natura pieselor nu este recunoscută.

În cazul în care prima literă care indică dacă piesa este critică sau nu. În cazul în care prima literă este majusculă, bucata este critică; dacă nu, piesa este secundară. documente critice conțin informații care sunt necesare pentru a citi fișierul. În cazul în care un decodor întâlnește o piesă critică nu este recunoscut, trebuie să abandoneze citirea fișierului sau a oferi utilizatorului un avertisment.

Cazul celei de a doua literă indică dacă bucata este “public” (fie în caietul de sarcini sau registrul de bucăți publice cu destinație specială) sau “privat” (standardizat) .Hoofdletters este publică și litere mici este privat. Acest lucru asigură că numele chunk publice și private nu intră în conflict între ele (deși două nume bucată private ar putea intra în conflict).

Cea de a treia literă trebuie să îndeplinească un capital din caietul de sarcini PNG. Aceasta este rezervată pentru o viitoare extindere. Decodoarelor trebuie să trateze o piesă cu o literă mică a treia este la fel ca oricare altă bucată nerecunoscut.

Cazul celei de a patra literă indică dacă bucata este sigur pentru a copia editoriale că nu recunoaște. În cazul în litere mici, bucată poate fi copiat în condiții de siguranță, indiferent de amploarea modificărilor aduse fișierului. Uppercase, acesta poate fi copiat numai în cazul în care modificările nu au atins o bucăți critice.

piese critice

Un decodor trebuie să fie capabil să citească documentele critice și să interpreteze un fișier PNG.

 • IHDRar trebui să fie prima piesă; conține (în această ordine), lățimea, înălțimea, adâncimea de biți, tipul de culoare, metoda de compresie, metoda de filtrare, și metoda imaginii intercalat (13 date bytes total). [10]
 • PLTEPaleta conține; lista de culori.
 • IDATconține imaginea, care pot fi distribuite pe mai multe bucăți IDAT. Astfel crește dimensiunea fișierului clivaj oarecum, dar , de asemenea , face posibilă generarea unei PNG într – un mod de streaming. Piesa de IDAT conține datele de imagine reale, care curentul de ieșire al algoritmului de compresie. [11]
 • IEND marca de capăt a imaginii.

PLTEPiesa este esențială pentru tipul de culoare 3 (culoare indexate). Este opțională pentru tipurile de culori 2 și 6 (culoare adevărată și culoare cu alfa) și nu trebuie să apară pentru culoare tipuri de 0 și 4 (tonuri de gri și tonuri de gri , cu alfa).

bucăți suplimentare

Alte atribute de imagine , care pot fi stocate în fișiere PNG includ valori gamma, culoarea de fundal și informații textuale metadate. PNG sprijină ookkleurbeheer prin includerea unor profile de culoare ICC. [12]

 • Bkgd arată culoarea de fundal implicită. Acesta este destinat utilizării, nu există nici o alegere mai bună disponibile, cum ar fi în telespectatori de imagine de sine stătătoare (dar nu și browsere web, a se vedea mai jos pentru mai multe detalii).
 • CpDOM prezintă coordonatele cromatice ale primare de afișare și punctul alb.
 • Gama precizează gama.
 • sst poate stoca histograma, sau valoarea totală a fiecărei culori din imagine.
 • ICCP este un profil de culoare ICC.
 • iTXt conține text UTF-8, comprimate sau nu, cu o etichetă de limbă opțională. iTXt bucată cu cuvântul cheie “XML: com.adobe.xmp” poate include Extensible Metadata Platform (XMP).
 • Phys are dimensiunea pixelilor țintă și / sau înălțime-lățime raport al imaginii.
 • sbit (biți semnificativi) indică acuratețea culorii datelor sursă.
 • SPLT sugerează utilizarea unei palete ca intreaga gama de culori este disponibil.
 • sRGB indică faptul că spațiul de culori standard sRGB este utilizat.
 • STAR stereo Indicator imagine bucată pentru imagini stereoscopice. [13]
 • Textul este un text care poate fi afișat pentru a salva ISO / IEC 8859-1, cu o pereche de chei-valoare pentru fiecare “cheie” piece.The trebuie să fie între 1 și 79 de caractere. Separator este un caracter nul. “Valoarea” poate fi orice lungime, inclusiv la zero până la bucată maximă admisibilă minus lungimea cuvântului cheie și separator. Sau “cheie” sau “valoare” poate conține un caracter nul. Spații de conducere sau rămase în urmă nu sunt permise.
 • tIME stochează timpul imaginea a fost modificată ultima dată.
 • Trns conține informații de transparență. Imagini indexate, bătăi crea valori ale canalului alfa pentru unul sau mai multe palete. Pentru true color și în tonuri de gri, o singură valoare a pixelilor de magazine , care sunt considerate a fi pe deplin transparente.
 • zTXt conține un text comprimat cu aceleași limite ca text.

Micul prima literă din aceste documente indică faptul că acestea nu sunt necesare pentru caietul de sarcini PNG. Micul ultima literă indică, în unele piese pe care acestea sunt în siguranță pentru a fi copiate, chiar și în cazul în care cererea în cauză nu le înțelege.

Format pixel

PNG COLOR OPTIONS [14]
Biți per pixel
opțiune de culoare canale Biți pe canal
1 2 4 8 16
indexate 1 1 2 4 8
alb-negru 1 1 2 4 8 16
Alfa și tonuri de gri 2 16 32
culoare adevarata 3 24 48
True Color și alfa 4 32 64

Pixelii în imagini PNG pot fi fie un număr de date de indexare prin sondaj tabel separat, acesta conține paleta conținută în bucata PLTE a unui eșantion de date în sine, codificate între unu și patru cifre. În ambele cazuri, numerele sunt denumite canale, și fiecare număr din imagine este codificată de un format identic.

Codifica dimensiunile permise pentru fiecare melodie ca valoare integrală fără semn , cu un număr fix de biți, în caietul de sarcini PNG așa cum a spus pic de adâncime . Rețineți că acest lucru nu este același lucru ca și adâncimea de culoare, care este frecvent utilizat pentru a se referi la numărul total de biți în fiecare pixel, nu fiecare canal. Adâncimea de biți permise sunt prezentate pe scurt în tabelul cu numărul total de biți per pixel.

Numărul de canale va depinde de întrebarea dacă imaginea este în tonuri de gri sau color, și dacă acesta are un canal alfa. PNG permite următoarele combinații de canale, numit tipul de culoare .

 • 0: tonuri de gri
 • 2: roșu, verde și albastru: rgb / culoare true
 • 3: Indexed: canal cu indici într-o paletă de culori
 • 4: tonuri de gri și alfa: nivelul de opacitate pentru fiecare pixel
 • 6: roșu, verde, albastru, și alfa

Tipul de culoare este specificat ca o valoare de 8 biți, cu toate acestea, utilizarea numai joase 3 biți, și, chiar și atunci, numai cele cinci combinații sunt permise menționate mai sus. Atâta timp cât culoarea textului poate fi considerată ca un câmp de biți valabile rezumate în tabelul alăturat:

TIPURI DE CULOARE PNG
culoare
specii
Nume binar măști
A C P
0 alb-negru 0 0 0 0
2 culoare adevarata 0 0 1 0 culoare
3 indexate 0 0 1 1 Paleta de culori
4 Alfa și tonuri de gri 0 1 0 0 alfa
6 True Color și alfa 0 1 1 0 alfa, de culoare
 • valoarea unui bit de 1 înseamnă datele de imagine stochează paleta de indici. Acest lucru este valabil numai în combinație cu o valoare de biți 2 ;
 • valoarea unui bit 2: Probele de imagine conțin cele trei canale de date care conțin codificarea culorilor tricromatice, în caz contrar acesta va conține mostre de imagini cu un singur canal de date care codifică luminanța relativă,
 • 4 rată de biți: exemple de imagini , de asemenea , o măsură de liniar canal alfa a opacitatea pixel. Acest lucru nu este valabil cu orice valoare de 1 bit .

Cu imagini color indexate, paleta de culori bate întotdeauna trichromatic la o adâncime de 8 biți per canal (24 de biți pentru fiecare intrare paletă). În plus, o listă opțională de valori alfa 8 biți pentru intrările din paleta pot fi incluse, în cazul în care nu, sau mai scurt decât paleta, intrările paletei rămase presupuse a fi opace. Racheta nu poate depăși face biți adâncimea imaginii de intrare, dar poate fi mai mică (cum ar fi o imagine de pixeli pe 8 biți utilizate doar 90 de culori paleta elemente care nu sunt necesare pentru toate cele 256 de culori). Paleta trebuie să conțină intrări pentru toate valorile pixelilor din imagine.

Standardul face posibil să aibă culori indexate PNG pe 1, 2, 4 sau 8 biți per pixel; Grayscale fără canalul 1, 2, 4, 8 sau 16 biți per pixel alfa. Toți ceilalți utilizează o adâncime de biți per canal de 8 sau 16. Combinația face ca aceste date în tabelul de mai sus. Standardul impune decodoare poate citi toate formatele suportate de culoare, dar mai mulți editori foto, doar o mică parte din ele.

Transparența imaginii

PNG oferă o varietate de opțiuni de transparență. Cu culori reale și în tonuri de gri, fie o singură valoare pixel poate fi explicat ca transparență sau un canal alfa poate fi adăugat (Folosindu-se orice procent de transparență parțială). Pentru palete imagini, valorile alpha paleta de intrări pot fi adăugate. Numărul acestor valori stocate sunt mai mici decât a crea numărul total de paleți, care sunt considerate intrările rămase complet opacă.

Scanarea valorilor pixelilor se presupune a fi realizată pentru transparență binare înainte de toate reducerea pixelilor de culoare pentru a preveni “obținerea în mod neintenționat transparent. Acest lucru este cel mai probabil să reprezinte o problemă pentru sistemele pe care le poate decoda 16-bit pe imagini de canal (așa cum acestea trebuie în conformitate cu specificația), dar numai de ieșire la 8 biți per canal (norma pentru toate, dar cele mai mari sisteme de capăt).

Stocare Alpha poate fi “legat” ( “premultiplied”) sau “neasociate”, dar PNG standardizate [15] , pe alfa “non-asociate” ( “non-premultiplied”) , astfel încât imaginile cu o măști de transparență separate pot fi stocate fără pierderi .

Comprimare [ edit ]

De exemplu, cu diferite tipuri de conținut imagine

Reprezentarea costului bit per pixel peste PNG

PNG foloseste o compresie-proces în două etape:

 • pre-compresie: filtrare (predicție)
 • Comprimare: dezumfle

PNG utilizează o metodă de compresie fără pierderi a datelor de bază non-patentat DEFLATE că același algoritm în biblioteca de compresie zlib.

În comparație cu formatele de compresie lossy, cum ar fi JPG, alegând o setare de compresie va întârzia de procesare peste medie, dar de multe ori nu au drept rezultat o dimensiune de fișier semnificativ mai mică.

filtrarea

Metoda de filtrare PNG 0 poate utiliza datele în pixeli A, B și C pentru a prezice valoarea pentru X.

PNG cu 256 de culori, care este de numai 251 octeți în mărime cu pre-filtru. Aceeași imagine ca TOXICOLOGICĂsau ar fi mai mult de treisprezece ori mai mare.

Înainte de utilizat dezumfle, datele sunt pretensionate prin intermediul unei metode de predicție, o metodă de filtrare este utilizată pentru întreaga imagine, în timp ce una pentru fiecare imagine linie tip de filtru este selectat astfel încât datele , astfel încât transformă sperăm mai ușor comprimat . [16] Acest tip de filtru adaugă fiecare linie de scanare în bucată idata, pentru a permite decompresia on – line.

Există doar o singură metodă de filtrare în prezenta specificație PNG (metoda desemnată 0), și astfel încât alegerea numai în filtru de tip practică, care se aplică pentru fiecare linie. Pentru această metodă, filtrul prezice valoarea fiecărui pixel pe baza valorilor pixelilor vecine anterioare, și trage culoarea prezisă a pixelului sumei efective, la fel ca în DPCM. O linie de imagine filtrată în acest mod frecvent compresibil decât ar fi linia de imagine brută, mai ales atunci când apare pe linia de mai sus, cu diferențele de predicție sunt, în general, grupate în jurul 0, apoi răspândit peste toate valorile posibile de imagine. Acest lucru este deosebit de important în rândurile individuale, după cum se dezumflă nici o idee că o imagine este o entitate 2D, și în schimb vede numai datele de imagine ca un flux de octeți.

Există cinci tipuri de filtre metoda cu filtru 0; fiecare prezice valoarea fiecărui octet (a datelor de imagine înainte de filtrarea) pe baza octetului corespunzătoare a pixelului spre stânga ( A ), pixelul de mai sus, ( B ), iar pixelul de mai sus și spre stânga ( C ) sau o combinație a acestora, și codifică diferența dintre valoarea prezisă și valoarea reală. Filtrele sunt aplicate la valori octet nu sunt pixeli; Valorile pixelilor pot fi unul sau doi octeți sau mai multe valori pe octet, dar nu și limite de octet confuz. Tipurile de filtrare sunt: [17]

tip octet Filtrul Valoarea prezis
0 Nu Zero (deci valoarea octet brut prin aceeași stare)
1 Sub Byte A (stânga)
2 sus Octet B ( de mai sus)
3 In medie Medie de bytes A și B , rotunjit în jos
4 Paeth A , B sau C , care este cel mai aproape de p = A + BC

Filtrul Paeth se bazează pe un algoritm de Alan W. Paeth. [18] Comparați versiunea DPCM folosește fără pierderi JPEG și wavelet discretă transforma folosind 1 x 2, 2 x 1, sau (pentru predictor Paeth) 2 x 2 ferestre și Haar wavelet.

Compresia este îmbunătățită în continuare prin alegerea tipurilor de filtrare adaptively pe o linie cu linie. Această îmbunătățire, și o metodă euristică de implementare este adesea utilizat de software – ul PNG-scriere, sunt realizate de Lee Daniel Crocker, care metodele pe o mulțime de fotografii testate în timpul realizarea formatului; [19] , alegerea filtrului este o parte de optimizare a dimensiunii fișierului, așa cum sa discutat mai jos.

Atunci când se utilizează întrețesere, fiecare fază a întrețesut se filtrează separat, ceea ce înseamnă că imaginea poate fi redat treptat este primit de către fiecare etapă; întrețesere, cu toate acestea, în general, face compresie mai puțin eficace.

întrețesut

O ilustrare a Adam7 întrețesere o imagine de 16 x 16 peste.

PNG oferă un opțional bi-dimensional, 7-pass schemă-împletirea algoritmul Adam7. Acest lucru este mai avansat decât o-dimensional, cu patru treceri aranjament TOXICOLOGICĂsau lui, și face posibilă rezoluție mică au fost anterior vizibile o imagine mai clară poate fi utilizată în transfer, în special, ca un algoritm de interpolare , cum ar fi interpolare bicubic. [ 20]

Schema 7-pass tinde să reducă compresibilitatea datelor de la mai mult de reguli simple.

Animaţie

Un PNG animat (afișată ca o imagine statică, în unele browsere)

PNG în sine nu acceptă animație deloc. MSG este o extensie a PNG nu; Acesta a fost proiectat de membrii PNG Group.MNG împărtășesc de bază și bucăți de PNG, dar este considerabil mai complexă și are un fișier de semnătură diferit, ceea ce face în mod automat incompatibil cu decodoare PNG standard.

Complexitatea MNG a condus la propunerea de APNG de către dezvoltatorii de Mozilla Foundation. Ea se bazează pe PNG, sprijină animație și mai simplă decât MNG. APNG oferă reîntoarcerii la afișarea unei singure imagini pentru decodoare PNG care nu acceptă APNG. Cu toate acestea, nici unul dintre aceste formate a devenit acceptată pe scară largă. APNG este sprijinit în Firefox 3.0 și Opera 9.5, [21] , dar , din moment ce Opera a schimbat motorul său de aspect pentru a clipi, de sprijin a fost abandonată. Cea mai recentă versiune a Safari pe iOS 8 și Safari 8 pentru sprijin OS X Yosemite APNG. [22] Grupul PNG decis să nu îmbrățișeze APNG în aprilie 2007. [23] a discutat o serie de alternative, ANG, Anim / mPNG, “PNG în TOXICOLOGICĂsau “și subgrup” în TOXICOLOGICĂsau RGBA “. [24]

În comparație cu alte formate de fișiere

Articol principal: Compararea formatelor de fișiere grafice

Graphics Interchange Format (TOXICOLOGICĂsau)

 • Fotografie: mici, TOXICOLOGICĂsau este mai mare decât PNG de compresie (a se vedea secțiunea privind atingerea fișier de mai jos).
 • Pe cele mai multe imagini, cu excepția cazului de mai sus, un TOXICOLOGICĂsau au o dimensiune de fișier mai mare decât PNG indexat.
 • PNG oferă o gamă mult mai largă de opțiuni de transparență decât TOXICOLOGICĂsau, inclusiv transparența canalului alfa.
 • Întrucât TOXICOLOGICĂsau este limitată la 8-bit color indexată, PNG oferă o gamă mult mai largă de adâncimi de culoare, inclusiv 24 de biți (8 biți per canal) și 48 de biți (16 biți per canal) TrueColor, permițând o precizie de culoare mai mare, mai lin dispare, etc. [25] Atunci când se adaugă un canal alfa, de până la 64 de biți per pixel (înainte de compresie) este posibil.
 • Când se face conversia unei imagini din formatul PNG in otraviri, calitatea imaginii poate suferi ca rezultat al posterizare ca imagine PNG are mai mult de 256 de culori.
 • TOXICOLOGICĂsau acceptă imagini în mișcare în mod intrinsec. PNG suportă animație numai prin extensii neoficiale (a se vedea capitolul privind animația de mai sus).

Imagini PNG sunt acceptate mai puțin pe scară largă de browsere mai vechi. Mai ales IE6 are suport limitat pentru PNG. [26]

JPEG

Compozit compara compresie JPEG lossy cu compresie fără pierderi PNG: artefacte JPEG sunt vizibile în fundal, folosind imaginea PNG cu o culoare solidă.

JPEG (Joint Photographic Experts Group) are un fișier mai mic poate apoi PNG pentru producerea de imagini fotografice (și fotografice cum ar fi), deoarece JPEG utilizează o metodă de codificare a lossy special concepute pentru datele imaginii fotografice, care este în mod obișnuit dominat de contrast moale, redus tranziții și o cantitate de zgomot, și structurile neregulate, cum ar fi. Utilizați PNG în loc de o înaltă calitate JPEG astfel de imagini ar avea ca rezultat o creștere semnificativă a dimensiunii fișierului cu creștere neglijabilă a calității. În contrast, când imaginile care conțin text, desene sau salva imagini – imagini cu tranziții bruște și zone mari de culoare solida – formatul PNG poate comprima datele de imagine mai mult decât JPEG. Mai mult decât atât, este PNG fără pierderi, în timp ce JPEG produce artefacte vizuale notabile în jurul zonelor cu contrast ridicat. Atunci când o imagine conține atât tranziții bruște și elemente fotografice, trebuie să se facă o alegere între cele două valori mobiliare. JPEG nu acceptă transparența.

Din moment ce JPEG foloseste compresia lossy, dar, de asemenea, suferă de pierderi de generare, prin decodarea în mod repetat și re-codare pentru o imagine pentru stocarea acestuia din nou duce la o pierdere de informații de fiecare dată, deteriorarea imaginii. Acest lucru nu se întâmplă și cu vizualizarea sau copierea repetată, dar numai în cazul în care fișierul este editat și re-a salvat peste. Pentru că este PNG fără pierderi, este potrivit pentru a fi prelucrate pentru stocarea imaginilor. În timp ce PNG este destul de eficient la comprimarea fotografiilor, sunt formate de compresie fără pierderi pentru imagini fotografice în mod specific, WebP și Adobe DNG lossless (digital negativ) de exemplu. Cu toate acestea, aceste formate nu sunt acceptate fie largi, sau a proprietății sale. O imagine poate fi stocată fără pierderi și convertite în format JPEG numai de distribuție, astfel încât nu există nici o pierdere de calitate.

Caietul de sarcini PNG nu conține nici un standard pentru încorporarea datelor de imagine Exif din surse, cum ar fi camerele digitale. In schimb, PNG are mai multe piese speciale suplimentare pentru stocarea metadatelor care alte formate de fișiere (cum ar fi JPEG) ar stoca în mod obișnuit în format Exif.

browsere web timpurii nu acceptă imagini PNG; JPEG și TOXICOLOGICĂsau au fost principalele formate de imagine. JPEG a fost adesea folosit când exportul imaginilor cu gradienti pentru pagini web, din cauza culorii depth.However limitata TOXICOLOGICĂsau lui, compresia JPEG determină un gradient se estompeze oarecum. Un fișier PNG este un gradient de a reproduce cât mai exact posibil pentru o adâncime de biți dat, păstrând în același timp de fișiere de dimensiuni mici. PNG a îmbunătățit alegerea optimă pentru imagini de pantă mici, ca suport browser-ul web pentru formatul. Nu există imagini la toate sunt necesare pentru a da gradienți în vreme moderne browsere, cum ar fi pante pot fi realizate cu ajutorul CSS.

JPEG-LS

JPEG-LS este un “aproape-lossless” dimensiunea imaginii de către Joint Photographic Experts Group, deși mult mai puțin cunoscute și susținute decât alt format JPEG lossy de mai sus besproken.Het este direct comparabil cu PNG, [ clarificare necesară ] și are un set standard de imagini de test. [27] colorset Waterloo Repertoire, un set standard de imagini de test (de la JPEG-LS în conformitate cu kit de testare), JPEG-LS , în general , se comporta mai bine decât PNG, cu 10-15%, dar în unele imagini PNG efectueaza in mod semnificativ mai bine, pe ordinea de 50-75%. [28] Astfel, în cazul în care ambele formate sunt opțiuni și dimensiunea fișierului este un criteriu important, ambele trebuie să fie luate în considerare, în funcție de imagine.

TIFF

Format tagged Image File (TIFF) este un format care conține o gamă foarte largă de posibilități. In timp ce acest lucru face TIFF util ca un format generic pentru transfer intre aplicatiile de editare a imaginilor profesionale face adăugarea de suport pentru o sarcină mult mai mare și deci are un sprijin redus în aplicații care nu sunt vizate de manipulare a imaginii (cum ar fi browserele Web) la aplicații. Nivelul ridicat al alungirii înseamnă, de asemenea, că majoritatea aplicațiilor doar un subset de funcții posibile, pentru a face posibile probleme de compatibilitate și confuzia utilizatorului.

Cele mai frecvente scop general , algoritmul de compresie fără pierderi utilizat cu TIFF este Lempel-Ziv-Welch (LZW). Această tehnică de comprimare utilizată în TOXICOLOGICĂsau, a fost acoperit de brevete până în 2003. TIFF susține aplicațiile de algoritmul de compresie PNG ( de exemplu , prin compresie Tag 0,008 16 ‘Adobe stil) , cu o utilizare medie și aplicații de sprijin. TIFF oferă , de asemenea , cu scop special algoritmi de compresie fără pierderi , cum ar fi CCITT Grupul IV, care se pot comprima imagini alb – negru ( de exemplu , prin fax sau text , alb – negru) , mai bine decât algoritmul de compresie PNG.

PNG sprijină alfa non-pre-multiplicată singur [15] , în timp ce TIFF susține , de asemenea , “legat” (multiplicat în prealabil) alfa.

suport software

Punerea în aplicare de referință oficială a formatului PNG biblioteca de programare libpng . [29] Acesta este publicat ca software – ul liber în condițiile unei licențe permisive pentru software liber. Prin urmare, este de obicei o importantă bibliotecă de sistem în sistemele de operare liber.

Suport editor grafic de tip bitmap pentru PNG

Articol principal: Compararea editori grafice raster

Formatul PNG este acceptat pe scară largă de programe de grafică, cum ar fi Adobe Photoshop, Corel Photo-Paint și Paint Shop Pro, GIMP, Convertor grafic, Helicon Filter, ImageMagick, Inkscape, editor de imagine IrfanView pixeli, Paint.NET și Xara Photo & Graphic Designer și multe altele. Unele programe de pachet cu sisteme de operare populare care acceptă PNG includ Microsoft Paint și Apple iPhoto și Previzualizare, GIMP este de multe ori la pachet cu distribuții Linux populare.

Adobe Fireworks (fosta Macromedia) folosește PNG ca formatul de fișier nativ, permițând altor editori foto si utilitati previzualizare pentru a vedea imaginea aplatizate. Cu toate acestea, standard , focuri de artificii de magazine , de asemenea , straturi de metadate, animație, date vectoriale, text și efecte. Astfel de fișiere nu trebuie să fie distribuite imediat. Focuri de artificii poate exporta în schimb imaginea ca un PNG optimizat , fără date suplimentare meta pentru a fi utilizate în pagini web, etc. [ necesită citare ]

suport browser web pentru PNG

Sprijin PNG apărut pentru prima dată în Explorer 4.0b1 pe Internet ( pe 32 de biți numai pentru NT) și în Netscape 04:04. [30]

În ciuda apelurilor de către Free Software Foundation [31] și World Wide Web Consortium (W3C), [32] instrumente de astfel de gif2png, [33] și campanii , cum ar fi incendiile toate TOXICOLOGICĂsau lui, [34] Adoptarea PNG pe site – uri este destul de lent din cauza târziu și suport pentru cărucior în Internet Explorer, în special în ceea ce privește transparența. [35]

PNG browsere compatibile includ: Apple Safari, Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera, Camino, Internet Explorer 7 (încă o mulțime de probleme), [36] Internet Explorer 8 (încă unele probleme), Internet Explorer 9 și multe altele. Pentru compararea completă, consultați Compararea unor browsere web (suport format de imagine).

În special versiunile de Internet Explorer (Windows) sub 9.0 au o mulțime de probleme care împiedică redarea corectă PNG imagini. [36]

 • 4,0 bucăți mari de pe accidente de PNG. [37]
 • 4.0 nu conține funcționalitatea pentru a vizualiza .png fișiere, [38] , dar există un registru fix. [36]
 • 5.0 si 05:01 au suport OBJECT rupt. [39]
 • 5:01 printuri paleta de imagini cu fundal negru (sau întuneric) , în Windows 98, uneori schimbat radical culorile. [40]
 • 6.0 nu reușește să afișeze imagini PNG de 4097 sau 4098 bytes din nou. [41]
 • 6.0 PNG care unul sau mai de lungime zero bucăți IDAT nu se deschide. Această problemă a fost stabilită pentru prima dată în actualizarea de securitate 947864 (MS08-024). Pentru mai multe informații, consultați acest articol în Baza de cunoștințe Microsoft: 947864 MS08-024:. Actualizare cumulativă de securitate pentru Internet Explorer [42]
 • 6.0 uneori pierde complet capacitatea de a afișa PNG, dar există mai multe soluții. [43]
 • 6.0 și mai jos rupt sprijin alfa imagini ale canalului de transparență (culoarea implicită de fundal pentru a plasa). [44] [45] [46] Există mai multe soluții:
  • Degradabil PNG transparență pentru IE6
  • WebFX – PNG Comportament (comportament IE / Htc)
  • Problema PNG în Windows Internet Explorer (IE comportament / Htc) (unmanaged)
  • Helix gemene – sprijin PNG aproape nativ cu alfa opacitate la IE 5.5 și 6 (comportament IE / Htc)
  • O mai bună IE 5.5 și 6 Png Fix (suport CSS background-position, background-repetare) (comportament IE / Htc)
  • 24ways.org – PNGs transparente în Internet Explorer 6 de Drew McLellan (JavaScript)
  • PNG-24 Alpha Transparență Cu Microsoft Internet Explorer sau mai bine (MSIE 5.5+) (PHP)
  • PNGPong, pentru a oferi o soluție open source pentru PNGs transparente în IE, Firefox și Safari din nou fără utilizarea filtrelor, PHP sau complicate javascript și CSS (JavaScript + Flash)
  • Browser-ul cruce PNG Transparenta (CSS)
  • CSS PNG fix (fixa cu nici un apel de fond) (CSS)
  • Sitepoint – Cu 8-bit PNG cu focuri de artificii
  • Utilizați pngs 8-biți cu Photoshop și pngquant
  • Diller Design belatedPNG (JavaScript + VML)
  • Decan Edwards IE7.js și IE8.js rezolvă această problemă (pentru fișierele PNG denumite special, pentru performanță), precum și a altor IE 5.5, 6, 7 și CSS incompatibilități, de asemenea.
 • 7.0 și mai jos nu se poate utiliza alfa transparență 8 biți și opacitate Element (CSS – Filtru :. Alpha (opacitate = xx)) fără a umple piese parțial transparente cu negru [47]
 • 8.0 și mai jos au suport gamma inconsistente / rupt. [36]
 • 8.0 și mai jos nu oferă suport pentru corecția de culoare. [36]

Sprijin operațional sistem de icoane PNG

Icoane PNG au fost susținute în cele mai multe distribuții de Linux , deoarece cel puțin 1999 în mediile de desktop , cum ar fi GNOME. [48] În 2006, suport Microsoft Windows pentru icoane PNG a fost introdus pentru Windows Vista. [49] icoane PNG sunt acceptate în AmigaOS 4, AROS Mac OS X, iOS și MorphOS, de asemenea. In plus, Android utilizează pe scară largă PNG.

software-ul de fișiere și de optimizare

PNG Dimensiune fișier poate varia foarte mult, în funcție de modul în care este codificată și comprimată; Acest lucru este discutat și dat câteva sfaturi în PNG. Ghidul definitiv [28]

Comparativ cu TOXICOLOGICĂsau

Comparativ cu fișiere, un fișier de toxicologie PNG cu aceleași informații (256 de culori, nu bucăți suplimentare / metadate), comprimat de către un compresor eficient în mod normal , mai mică decât TOXICOLOGICĂsau. În funcție de fișier, iar compresorul, PNG poate varia de la ușor mai mică (10%) a fost semnificativ mai mic (50%) a fost ușor mai mare (5%), dar este rareori semnificativ mai mare [28] pentru imagini de mari dimensiuni. Acest lucru este atribuit performanța dezumfle PNG comparativ cu LZW TOXICOLOGICĂsau lui, și pentru că stratul de compresie adăugat filtre predictive PNGs în considerare imaginea în două dimensiuni pentru a comprima în continuare structura de fișiere; ca diferențele de codificare a datelor filtrate între pixelii, ei vor tinde să fie mai aproape de 0 grupare în loc repartizate pe toate valorile posibile și , prin urmare , să fie comprimată mai ușor prin dezumfla. Cu toate acestea, unele versiuni ale Adobe Photoshop, CorelDraw și MS Paint PNG de compresie oferi săraci, creând impresia că TOXICOLOGICĂsau este mai eficientă. [28]

factori de fișier

Fișierele PNG variază în mărime datorită mai multor factori:

adâncime de culoare
adâncime de culoare poate varia de la 1 la 64 de biți per pixel.
bucăți suplimentare
PNG acceptă metadate acest lucru poate fi util pentru editare, dar nu este necesar pentru vizualizare, cum ar fi pe site-uri web.
întrețesut
Ca orice pasaj din Adam7 algoritm este filtrat separat, poate crește fișierul. [28]
filtru
În cazul în care fiecare fază precompresiune linie este filtrată printr – un filtru de predicție, care poate trece de la o linie la alta . Ca ultimul pas dezumfle funcționează pe toate datele de imagine filtrate, nu se poate optimiza rând pe rând; alegerea filtrului pentru fiecare rând este , prin urmare , potențial foarte variabile, dar există euristică. [Nota 1]
comprimare
Cu calcule suplimentare, pot produce compresoare dezumfle fișiere mai mici.

Prin urmare , există o dimensiune de fișier compromis între adâncimea de mare de culoare, metadate maxime (inclusiv informațiile de spațiu de culoare, împreună cu informații care nu are nici un efect pe ecran), întrețesute, și rata de compresie, care sunt toate pe fișiere de mari dimensiuni, cu o adâncime mai mică de culoare, mai puțin sau deloc bucăți suplimentare, nu întrețesut și au votat , dar de filtrare intensivă computațional și de compresie. În diverse scopuri , vor fi alese din diverse compromisuri: un fișier de maxim este cel mai bun pentru arhivare și editare, în timp ce un fișier dezbrăcat poate fi cel mai bine pentru a fi utilizate pe un site web, și atât de repede, dar este de preferat compresie săraci , atunci când în mod repetat , editați și salvați fișierul , în timp ce încet , dar de mare compresie este preferată atunci când un fișier este stabil: atunci când arhivare sau detașare. Întrețesere este un compromis. Acesta accelerează dramatic de afișare timpurie a fișierelor mari (îmbunătățește latență), dar poate crește dimensiunea fișierului (scădere de transfer) pentru profituri mici, în special pentru fișiere mici [28]

compresie lossy PNG

Cu toate că PNG este conceput ca un format fără pierderi, encodere PNG poate pre-proces de date de imagine într – un mod lossy (pentru a reduce culorile utilizate) , pentru a îmbunătăți compresie PNG. [50]

software-imagistică

Anumite programe sunt mai eficiente decât altele la salvarea fișierelor PNG, care acoperă utilizate de program privind punerea în aplicare a PNG de compresie.

Mai multe programe grafice (cum ar fi software-ul Apple Preview) salva PNGs cu cantități mari de metadate și de corecție a culorii de date care nu sunt, în general, necesare pentru fișiere Web bekijken.Unoptimized PNG din Adobe Fireworks sunt de asemenea cunoscute pentru acest lucru, deoarece acestea includ opțiuni pentru a edita imaginea ceea ce face editorii susținute. De asemenea, CorelDraw (versiunea 11), uneori, PNG, care nu pot fi accesate prin Internet Explorer (versiunile 6-8).

Programele de performanță Adobe Photoshop în PNG sa îmbunătățit în suita CS atunci când se utilizează Salvare pentru caracteristica Web (care, de asemenea, permite explicit PNG / 8 utilizare).

Adobe Fireworks salvează mai multe fișiere PNG sunt multe programe implicite. Acest lucru rezultă din mecanica Save format: imagini produse de focuri de artificii “Salvați facilitate includ documente private mari, cu strat complet și informațiile vectoriale. Acest lucru permite în continuare editarea lossless. Atunci când sunt salvate cu Export opțiunea, PNG focuri de artificii “sunt competitive cu alți editori foto, dar nu mai pot fi editate ca orice , dar aplatizată bitmaps.Fireworks incapabil personalizat-optimizat vector editabile magazin PNGs.

Alte exemple notabile de compresoare PNG proaste includ:

 • Microsoft Paint pentru Windows XP
 • Microsoft Picture It! Premium Photo 9

compresie săraci crește dimensiunea fișierului PNG, dar nu afectează calitatea imaginii sau coerența fișierului cu alte programe.

În cazul în care adâncimea de culoare a unei imagini color adevărată este redusă la o paletă de 8-biți (cum ar fi TOXICOLOGICĂsau), datele de imagine rezultată este de obicei mult mai mic. Astfel, o adevarata culoare PNG va de obicei mai mare decât o culoare redusă TOXICOLOGICĂsau, deși a redus culoarea PNG versiune ar putea salva ca fișier palettized de dimensiuni comparabile. Pe de altă parte , unele instrumente, salvarea imaginilor ca PNG, salvați automat ca culoare adevărat chiar și atunci când se utilizează datele originale doar pe 8 biți de culoare, ceea ce face fișierul balonare inutile. [28] Ambii acești factori pot conduce la concepția greșită că PNG fișiere mai mari decât fişierele echivalente. INFORMARE TOXICOLOGICĂ

instrument de optimizare

Diverse instrumente sunt disponibile pentru optimizarea fișierelor PNG; Ei fac acest lucru prin:

 • (Opțional) eliminarea documentelor suplimentare,
 • reducerea adâncimii de culoare, fie:
  • Folosindu-se de o paletă (în loc de RGB), în cazul în care imaginea are 256 sau mai puține culori,
  • Utilizați o paletă mai scurtă, atunci când afișajul 2, 4 sau 16 culori sau
  • (Opțional) se debarasa lossily unele date din imaginea originală,
 • Optimizați line-by-linie de selecție, se filtrează și se
 • optimiza compresie dezumfle.

lista de instrument

 • pngcrush este cea mai veche dintre populare optimizatori PNG. Aceste teste multiple pe selecție filtru și argumente de compresie, și în cele din urmă alege cea mai mica. Acest model de lucru este utilizat în aproape fiecare de optimizare a png.
 • OptiPNG a fost inspirat de pngcrush , ci printr – un parametru de compresie mai largă și efectuează teste în memorie pentru o procesare mai rapidă. [51] Scopul principal al OptiPNG determină mărimea PNG IDAT reduce fluxul de date prin încercarea de diferite metode de filtrare și compresie. Se efectuează , de asemenea , adâncimea de biți automată, culoarea și culoarea textului de reducere a paletei acolo unde este posibil, și poate corecta unele erori de integritate a datelor în fișierele de intrare. (pngcrush are capacitatea de a colora reducere într – o versiune ulterioară.)
 • Advpng din ambalaj AdvanceCOMP a fost făcută pentru a utiliza deflater 7-Zip (un pic mai lent, dar au mai puțină putere decât zlib) pentru a optimiza fișierele png. Cu toate acestea, pentru că PNG este filtrată înainte de compresie dezumfle, în timp ce advpng utilizat filtru 0 la nivel mondial (cu alte cuvinte, se folosește numai date nefiltrate), nu este un considerent bun pentru optimizare png. (În cele mai multe situații, filtrare ajută mai mult decât un deflater bun.)
  Advdef din același pachet, cu toate acestea, este capabil de a comprima din nou curentul zlib, ca o re-deflater.
 • PNGOUT a fost făcută cu deflater privată a autorului (același cu utilitate zip autor, kzip), în timp ce deține toate facilitățile de culoare de reducere / filtrare. Cu toate acestea, PNGOUT nu permite utilizarea unui număr de teste cu filtre într – o singură cursă, prin urmare, s – a propus să utilizeze versiunea GUI comercială, pngoutwin sau utilizat cu un ambalaj , în scopul de a automatiza sau comprima studiile , cu un ajutor al propriei sale deflater păstrând în același timp linia filtrului de linie. [nota 2]
 • zopflipng a fost făcută cu un deflater auto propriu, zopfli. Ea are toate caracteristicile de optimizare au optipng / pngcrush (inclusiv in mod automatizat), oferind în același timp un deflater bun.

O simplă comparație a caracteristicilor lor este prezentată mai jos.

Instrumentul de optimizare a îndepărtarea halcă Reducerea de culoare filtrare Se filtrează Reciclarea [Nota 3] Mai multe tipuri de teste cu filtre într-o singură cursă Deflater [nota 4]
Advpng da Nr [nota 5] 0 Nu N / A [nota 6] zopfli sau 7-Zip
Advdef Nu Nu Nu mâner [Nota 7] Întotdeauna [Nota 7] N / A [nota 7] zopfli sau 7-Zip
OptiPNG da da 0-4 sau adaptative Nu da zlib
pngcrush da da 0-4 sau adaptative Nu da zlib
PNGOUT da da 0-4 sau adaptative Da [nota 2] Nu kzip
zopflipng da da 0-4 sau adaptiv cu doi algoritmi diferiți, sau cu un mod brută da da zopfli

Înainte de a zopflipng era disponibil, o modalitate bună practică, care efectuează o optimizare a PNG este o combinație de 2 instrumente succesiv pe o compresie optimă: unul care optimizează filtrele (și elimină bucăți suplimentare), și unul care optimizează dezumfle. Cu toate că PNGOUT oferă ambele pot fi specificate doar un singur tip de filtru într – o singură cursă, prin urmare, poate fi utilizat cu un dispozitiv de înfășurare sau în combinație cu optipng sau pngcrush, [Nota 2] ca o re-deflater , cum ar fi advdef.

Îndepărtarea de sprijin bulgăre

Pentru a elimina piese suplimentare, cele mai multe dintre PNG instrumente de optimizare au capacitatea de a elimina toate datele de corecție a culorilor din fișierele PNG (gamma, balansul de alb, profilul de culoare ICC RGB, profil standard de culoare). Acest lucru duce adesea la un fișier de dimensiuni mult mai mici. De exemplu, opțiunile următoare linie de comandă pentru a realiza acest lucru cu pngcrush:

pngcrush -rem gAMA -rem cHRM -rem iCCP -rem sRGB InputFile.png OutputFile.png

piese suplimentare pot, de asemenea, lossless fi eliminate utilizând programul gratuit Win32 PNGExtra.

filtru de optimizare

OptiPNG, pngcrush, PNGOUT zopflipng și toate opțiunile de oferta de aplicare a unuia dintre tipurile de filtru 0-4 la nivel mondial (cu ajutorul aceluiași tip de filtru pentru toate liniile), sau cu o “pseudo-filtru” (numărul 5) , în care alege pentru fiecare linie de unul dintre tipurile de filtrare 0-4 cu un algoritm adaptiv. Zopflipng oferă 3 metode de adaptare diferite, inclusiv o căutare forță brută , care încearcă să optimizeze filtrarea. [Nota 8]

PNGOUT și zopflipng o opțiune de a oferi / conservare a reutilizării [nota 2] [nota 9] pentru a seta filtrul imagine linie cu linie actuală de la intrare.

OptiPNG, pngcrush și oferă opțiuni pentru a încerca zopflipng diferite strategii de filtru într – o singură cursă și să aleagă cele mai bune. Versiunea linie de comandă freeware de PNGOUT nu pentru a oferi acest lucru, dar versiunea comercială, pngoutwin du – te. [Nota 10]

DEFLATE de optimizare

AdvanceCOMP advdef , advpng , serviciul PNGOUT zopflipng și DEFLATE algoritmi de compresie , care sunt exhaustive și produc fișiere mai mici decât punerea în aplicare de referință zlib de celelalte compresoare.

advpng nu au capacitatea de a aplica filtre și se filtrează 0 întotdeauna utilizate în întreaga lume (lăsând datele de imagine nefiltrate); De aceea, nu trebuie utilizat atunci când imaginea beneficiază în mare măsură de filtrare. Pe de altă parte advdef nu se ocupă cu PNG din aceeași cutie-structură și acționează numai ca o re-deflater, păstrând în același timp toate setările de filtrare existente.

unelte wrapper

Cele mai multe instrumente de înveliș încorporează un număr de treceri prin mai multe optimizatorii și selectați cel mai mic fișier.

instrumente de wrapper care simplifică acest flux de lucru includ: ImageOptim, o interfață grafică front-end pentru Mac OS X; Kashmir Web Instrumentul de optimizare a GUI front-end pentru Windows; pngoptim un script lot cmd pentru Windows, imgopt, un script de shell în linia de comandă, care optimizează imaginile JPEG lossless, Smush.it, o imagine de optimizare web; TinyPNG, care oferă compresie prin reducerea numărului de culori din imagine în mod automat, dar păstrarea transparenței alfa; și comprima PNG, care permite utilizatorilor să recupereze numărul de culori care urmează să fie utilizate.

Cele mai littleutils este un alt pachet open-source, care include un script numit înveliș de opt-png folosind pngcrush și o variantă de pngrewrite pentru a reduce bit profunzime posibil. scripturi Perl ar dori să angajeze Image-Pngslimmer permite unui număr de optimizare dinamică.

Utilizând versiunea curentă a IrfanView poate PNGOUT ca extern plug-in, eliminând necesitatea unui compresor separat.

Un program open source numit Windows Instrumentul de optimizare de fișiere optimizează lossless multe tipuri de fișiere, inclusiv PNG. Se rulează mai multe programe de optimizare a PNG: advpng, apngopt, optipng, PngOptimizer, PNGOUT, pngrewrite și pngwolf.

O altă sursă deschisă instrument pentru Windows, pngoptim, utilizează o abordare mai individuală, folosind doar PNGOUT și zopflipng, mai degrabă decât abordarea forta bruta de a încerca mai multe optimizatori de.

optimizare pictograma

Din moment ce pictogramele intenționează să includă Windows Vista și versiunile ulterioare PNG subimages, optimizările pot fi aplicate acestora. Cel puțin un simbol editor, fost Pixel, pentru a pune în aplicare o optimizare specială în timp ce economia poate ICO fișiere, reducând dimensiunea lor. Instrumentul de optimizare a fișier (a se vedea mai sus) poate, de asemenea, fișiere ICO.

Pictograme pentru Mac OS X poate, de asemenea, PNG subimages, dar nu există nici un astfel de instrument disponibil.

Vezi si

 • grafica pe calculator, inclusiv:
  • Comparație între motoare de aspect (grafică)
 • imagistica
 • Formate de fișiere imagine
 • formate grafice asemanatoare
  • APNG Animate PNG
  • JPEG Network Graphics (JNG)
  • Multiple-Image Network Graphics (MNG)
 • formate similare
  • X pixmap icoane portabile
 • Scalable Vector Graphics
 • WebP
 • IrfanView

notițe

 1. Sărituri ^ Dispozitivulfiltrare este utilizat pentru a mări asemănarea datelor, crescând astfel raportulcompresie. Cu toate acestea, niciacordformula teorienici relație absolută între linie și compresorul, astfel încât excepția cazuluise face de compresie, nu se poate spune un setfiltre este mai bun decât celălalt.
 2. ^ Mergi la: a b c d Utilizați PNGOUT F6 pentru a precedent set de filtre de reutilizare
 3. Sari ^ Instrumentelecarear putea serviastfel de funcție ca o re-deflater pur la fișiere PNG.
 4. Sari ^ de implementare ZLIB deflaterreferință nu este suficientbun. A se vedea PaginaZopfli, format zip în 7-zipenPNGOUT
 5. Sari ^ Nu numai advpng nu suportreducereculorilor, îi lipsescasemenea, imaginile cu un spațiu redus
 6. Sari în sus ^ Advpng poate filtra doar 0aplicănivel mondial, deci nu este un da sau nu, dar N / A
 7. ^ Mergi la: a b c Advdef funcționează numai pentru a umfla datele dezumflate, și re-deflația este
 8. Sari în sus ^ [optipng | pngcrush | PNGOUT] -f SAU zopflipng filtre
 9. Sari ^ filtre zopflipng = p
 10. Sari ^ setare Pngoutwin pentru casetadialogoptimizare oferă utilizatorului o selecție a strategiilorfiltrare.

referinte

 1. ^ Mergi la: a b c “ISO / IEC 15948: 2004 – Tehnologia informației – grafica pe calculator și de procesare a imaginii – Portable Network Graphics (PNG): Specificații funcționale” . Adus de 2011-02-19 .
 2. Sari în sus ^ “Istoria PNG”. Libpng.org. 29 mai 2010 . Adus de 2010-10-20 .
 3. Sari în sus ^ “standardul IEC (domeniul de aplicare)”. 10 noiembrie 2003.
 4. Sari ^ Matthias Gelbmann (31 ianuarie 2013). “Formatul de fișier PNG este acum mai popular decât otravi”. W3Techs . Q succes . Primit de 22 nu sta în loc, cu 2013 . PNG este folosit în prezent de 62,4% din toate site – urile doar pentru TOXICOLOGICĂsau de 62,3%.
 5. Sari în sus ^ IANA.org
 6. Sari ^ Profil TBH Vezi mai multe opțiuni (6 ianuarie 1995). “Gânduri pe un înlocuitor TOXICOLOGICĂsau-fișier” .Groups.google.com . Adus de 2010-10-20 .
 7. Sari în sus ^ “standard PNG, secțiunea 8.4.” PNG in sine este strict un format de imagine unică. (…) În viitor, să definească un format de imagine multiplă bazată pe PNG. Un astfel de proces va fi ca un format de fișier separat
 8. Sari ^ Thomas Boutell (martie -de 1, 1997). “PNG (Portable Network Graphics) Specificații 1.0.”
 9. Sari în sus ^ “PNG (Portable Network Graphics) Specificații, versiunea 1.1-12 Anexă:. Background” .Libpng.org . Adus de 2010-10-20 .
 10. Sari în sus ^ “Specificații Portable Network Graphics (PNG) (ediția a doua)”. W3.org . Primit 08/08/2016 .
 11. Sari în sus ^ “Specificații Portable Network Graphics (PNG) (ediția a doua)”. W3.org . Primit 05/01/2013 .
 12. Sari în sus ^ “Portable Network Graphics (PNG) Specificații ( a doua ediție) Tehnologia informației – Grafică pe calculator și de procesare a imaginii – Portable Network Graphics (PNG): Specificații funcționale ISO / IEC 15948: 2003 (E) Recomandarea W3C 10 noiembrie 2003.”.
 13. Sari în sus ^ “PNG News din 2006”. Libpng.org.
 14. Sari ^ Caietsarcini Portable Network Graphics (PNG) (doua ediție): 11.2.2 IHDR antetimagine.
 15. ^ Mergi la: un b “PNG Specificatii: Context”. W3.org .
 16. Sari în sus ^ “Specificații Portable Network Graphics (PNG) ( a doua ediție): 9 Filtrare”. W3.org .Retrieved 2010-10-20 .
 17. Sari în sus ^ “Algoritmi de filtrare.” Specificație PNG .
 18. Sari în sus ^ Paeth, “Easy Image Filecompresie Made” AW, în Grafică Gems II, James Arvo, editor. Academic Press, San Diego, 1991.ISBN 0-12-064480-0.
 19. Sari în sus ^ Crocker, Lee Daniel (iulie 1995). “PNG: Portable format Network Graphics.” Dr. Jurnalul lui dobb . 20 (232): 36-44.
 20. Sari în sus ^ “Introducere în PNG”. nuwen.net . Adus de 2010-10-20 .
 21. Sari ^ “Opera Desktop Echipa: Post-Alpha Opera 9.5” .My.opera.com . Adus de 2010-10-20 .
 22. Sari în sus ^ “iOS 8 și iPhone 6 pentru dezvoltatori web si designeri: evolutia viitoare pentru aplicații web Safari și nativ” .mobilexweb.com. 09/17/2014 . Primit 24/09/2014 .
 23. Sari ^ “Vot a eșuat: 20070405a APNG”. 20 aprilie 2007. arhivat de original pe 3 februarie, 2008.
 24. Sari ^ “propunere PNG Group raport animat + Test de software”. Xs4all.nl . Arhivată din original la 24 ianuarie, 2009.
 25. Sari în sus ^ “O bază pentru caracteristici PNG”. Libpng.org .Ontvangen 2010-10-20 .
 26. Sari în sus ^ “Otrava, PNG, JPG. Pe care să îl folosească?” .Sitepoint.com. 03 august 2009 . Adus de 2010-10-20 .
 27. Sari în sus ^ “T.87: Lossless și comprimarea aproape fără pierderi de tonuri continue imagini statice – condiții inițiale” .International Union Telecomunicatii . Adus de 20 nu sta în loc anului 2011 .
 28. ^ Mergi la: a b c d e f g capitolul 9. compresie și de filtrare, în PNG: Ghidul definitiv de Greg Roelofs.
 29. Sari în sus ^ “libpng” . Primit 13/07/2013 .
 30. Sari în sus ^ “Spectacolul utilizarea imaginilor PNG de date.” Oregon Center Water Science. 16 februarie 2006.
 31. Sari ^ ” de ce nu conțin fișiere de pe paginile web INFORMARE TOXICOLOGICĂ GNU.” Sistemul de operare GNU . 16 decembrie 2008.
 32. Sari în sus ^ “Fișa PNG”. World Wide Web Consortium. 07 octombrie 1996.
 33. Sari ^ “pagina de Resurse pentru gif2png 2.5.11”. Catb.org .
 34. Sari ^ “Burn Toate TOXICOLOGICĂsau lui”.
 35. Sari în sus ^ “PNG Transparența în Internet Explorer”. PC Magazine 0.5 octombrie 2004.
 36. ^ Mergi la: a b c d e “. Browsere cu suport PNG” 14 martie 2009.
 37. Sari în sus ^ “Windows Explorer se blochează atunci când fac clic pe un fișier focuri de artificii PNG pentru ao vizualiza.” Adobe Systems.June 5, 2007.
 38. Sari în sus ^ “vizualizator de imagini Poate PNG cu Internet Explorer 4.0.” Baza de cunoștințe Microsoft .
 39. Sari ^ “imagini PNG , care sunt într – un tag obiect pentru a imprima o imagine negativă.” Baza de cunoștințe Microsoft .
 40. Sari în sus ^ “imagini PNG nu sunt imprimate în Internet Explorer 5.01.” Baza de cunoștințe Microsoft .
 41. Sari ^ “Nu puteți vedea imagini PNG în Internet Explorer 6”. Baza de cunoștințe Microsoft .
 42. Sari ^ “Nu puteți utiliza Internet Explorer 6 într – un fișier PNG care una sau mai multe bucăți IDAT cu lungime zero , include deschise.” Baza de cunoștințe Microsoft .
 43. Sari ^ “PNG Întrebări frecvente”.
 44. Sari ^ “PhD: Portable Network Graphics pierde transparența în browser Web”. Baza de cunoștințe Microsoft .
 45. Sari în sus ^ “Nu afișați PNG Transparența în Internet Explorer.” Baza de cunoștințe Microsoft .
 46. Sari în sus ^ Lovitt, Michael (21 decembrie 2002). “Opacitate cross-browser variabil cu PNG: o soluție reală.” A List Apart .
 47. Sari în sus ^ “PNG transparent IE7 alpha + opacitate.” Canalul 9 .
 48. Sari în sus ^ Fulbright, Michael (1999). “GNOME 1.0 Biblioteca foaie de parcurs”.
 49. Sari ^ . “Windows Vista – Icoane” Oone . 2007 . Adus de 2007-11-12 .
 50. Sari în sus ^ “PNG este un format lossy.” Pngmini.com . Primit 02/01/2014 .
 51. Sari în sus ^ Truță, Cosmin. “Un ghid pentru optimizarea PNG”.