You are here: Home » Image Formats » High Efficiency Image File Format

High Efficiency Image File Format

De înaltă eficiență Image File Format (heif) specifică stocarea imaginilor individuale și a secvențelor de imagini într – un singur fișier container. Acesta este un standard MPEG este definit de o parte 12 MPEG-H (ISO / IEC 23008-12).

EFICIENTIZAREA IMAGE FORMAT IMAGINEA (HEIF)
extensie de fișier .heif, .heic
Internet Tip media image/heif, image/heic, image/heif-sequence, image/heic-sequence
Dezvoltat de Moving Picture Experts Group (MPEG)
Tipul formatului Format imagine Container
Standard ISO / IEC 23008-12 CD
website http://mpeg.chiariglione.org/standards/mpeg-h/image-file-format

caietul de sarcini Heif definește, de asemenea, un mediu de stocare pentru înaltă eficiență Codec video (HEVC pentru a permite) imagini intra-codificate și HEVC pentru a permite secvențelor de imagini codificate în care se aplică predicția între manieră constrânsă.

Fișierele Heif sunt compatibile cu ISO Base Media Format fișiere (ISOBMFF, ISO / IEC 14496-12), și pot include și alte fluxuri media, cum ar fi text cronometrat și audio.

Istorie

Cerințele și principala utilizare cazuri de heif au fost definite în 2013. [1] [2] Dezvoltarea tehnică a caietului de sarcini a luat aproximativ 1,5 ani și a fost finalizată în vara anului 2015 [3]

Cazuri de utilizare

Unele cazuri importante de utilizare susținute de heif sunt următoarele: [1] [2]

 • Stocarea una sau mai multe imagini și miniaturi,
 • Stocare de imagini rafală
 • Suport pentru captarea simultană a fotografiilor video și, care este, stocarea fotografiilor și a secvențelor temporale în același fișier,
 • Reprezentarea efectivă a animațiilor și cinemagraf,
 • Stocare focal și expunerea se acumulează în același fișier container,
 • Stocarea imaginilor de alte imagini ale fișierului, sau afișate ca imagini obținute prin operații de procesare a imaginii de bază non-distructive sau ca imagini derivate precalculate,
 • Sprijin pentru depozitarea altor medii, cum ar fi sincronizarea de fișiere audio și text cronometrat în același container cu secvențe de imagini temporizate și redare.

În ceea ce HEVC pentru a permite suporta diverse formate Chroma și Fiabilitate: Fiabilitățile eșantion pentru a codificarea Lossless, formatul este întregul spectru de cazuri de utilizare a dispozitivelor de astăzi de consum care stochează imaginile servesc de obicei la 8 biți pe dispozitive profesionale eșantion de ultimă generație, cu credință eșantion și cerințe cu interval dinamic du-te tot drumul până la 16 biți pe eșantion. Anumite scenarii de utilizare sunt facilitate de heif sunt descrise mai jos:

Aparate foto digitale și smartphone-uri

Pentru a economisi spațiu de stocare, încapsulat-heif HEVC pentru a permite imagini codificate pot fi folosite pentru a comprima imagini la rezoluție completă menținând în același timp o copie resolutieJPEG- inferioară (de exemplu, rezoluția 4K sau mai mică) pentru afișare pe ecran.

Aparate foto digitale și smartphone – uri pot utiliza pentru a realiza heif ambalaj cu un singur fișier de spargere fotografii, stive focale și stive de expunere. În același mod, videoclipurile și fotografiile înregistrate simultan pot fi stocate în același fișier heif.Heif permite , de asemenea , stocarea fiecărei colecții de imagini într – un singur fișier, astfel încât acestea să poată fi ușor de partajat.

pagini web și aplicații de imagine conectate la Internet

Elementul de imagistica HTML5.1 ofera posibilitatea de a indica mai multe alternative pentru aceeași imagine, din care browser-ul web cel care potrivește cel mai bine să selectați ținta. O motivație pentru pagini web și aplicații conexe pentru a începe heif este de a reduce pagina web și / sau video ori descărcare de conținut.

imagistică

Schimbarea orientării și recoltarea sunt caracteristici de bază ale heif și nu necesită re-codificare a imaginilor. In plus, heif introduce un cadru pentru operațiuni de bază non-distructive, care pot fi specificate de specificații externe. Această caracteristică poate fi utilizată de programul de editare a imaginilor, astfel încât instrucțiunile editoriale în același fișier să fie păstrat ca imaginea originală.

caracteristică

În ISOBMFF, flux continuu sau cronometrat media / metadate este un loc de muncă în timp ce media statice stocate sau metadate elemente . În consecință heif are următoarea proiectare generală:

 • Fotografiile sunt stocate ca elemente. Toate elementele de imagine sunt în mod independent , codificate și nu depind de nici un alt punct de decodare a acestora. Orice număr de elemente de imagine pot fi incluse în același fișier.
 • Sunt stocate ca secvențe de imagini de piese . O secvență de imagini urmează piesă poate fi afișată fie ca o secvență temporizată sau într – o manieră non-temporizat, cum ar fi un album sau un album de imagini. Dacă există o dependență de criptare între imagini, o piesa secvență de imagini este utilizată în locul elementelor de imagine.
 • Un fișier poate conține atât elemente de imagine și o serie de imagini de piese, împreună cu alte medii. Astfel, este posibil să se facă un fișier heif, care conține elemente de imagine sau o imagine serie de piese care îndeplinesc heif, și echipamente audio și / sau piste de text cronometrat, în conformitate cu o formă derivată a ISOBMFF

Păstrarea principiilor de proiectare de mai sus în minte, fișierele heif pot stoca următoarele tipuri de date: [4]

 • Picture Articole: stocarea de imagini individuale, proprietățile imaginii și miniatură (e).
 • Derivare fotografie: imagini derivate sunt generate la run-time bazat pe descrieri , cum ar fi rotirea și suprapunere grilă. Aceste imagini sunt supuse altor imagini stocate în fișierul heif. Overhead de stocare a imaginilor derivate este mic.
 • Secvențe fotografie : stocarea de imagini multiple la momentul oportun și / sau a prezis temporar (imagini de spargere-shot cinema sau grafic de animație), proprietățile și opțiunile lor de predicție miniaturen.Verschillende pot fi folosite pentru a exploata asemănările temporale și spațiale între imagini. Prin urmare , dimensiune fișier poate fi redus dramatic chiar și atunci când zeci de imagini sunt stocate în același fișier heif.
 • Auxiliare Elemente fotografie: stocarea unui punct de date de imagine , care completează o altă imagine. Un avion alfa sau o hartă de adâncime sunt exemple de astfel de imagini. Aceste date nu sunt , ca atare, dar este folosit în diferite forme , în scopul de a se umple într – un alt punct de imagine.
 • Metadate Imagine: stocare EXIF și metadate XMP similare cu imaginile stocate în ghidarea fișierul heif.

Exemple de entitățile de mai sus pot fi găsite aici.

Comparaţie

funcţia de comparare

Tabelul de mai jos prezintă o comparație a diferitelor formate de imagine: [4]

COMPARAȚIE CARACTERISTICILE UNUI NUMĂR DE FORMATE DE IMAGINE FILE [4]
Heif (.heic) JPEG / EXIF PNG TOXICOLOGICĂsau (89a) WebP JPEG XR / TIFF JPEG XR / JPX BPG
Dimensiunile și extensibilitate
fișier container de bază ISOBMFF TIFF RIFF TIFF 4
compresie lossy Da (HEVC pentru a permite) Da (JPEG) Nu Nu Da (VP8) da da Da (HEVC pentru a permite 10 )
compresie fără pierderi Da (HEVC pentru a permite) Da (TIFF Rev 6.0) Da (PNG) 1 Da (TOXICOLOGICĂsau) 1 Da (VP8L) da da Da (HEVC pentru a permite 10 )
Strech alte formate de codificare da Da 8 Nu Nu Nu Da 8 da 5 Nu
Format metadate (sus internă) EXIF, XMP, MPEG-7 exif EXIF, XMP EXIF, XMP JPX, (XMP) 6 EXIF, XMP
Expandabil la alte formate de metadate da Nu Nu Nu Nu Nu Da (XML-based) da
Alte tipuri de media (audio, text etc.) da audio 2 Nu Nu Nu Nu da 7 Nu
Funcții multi-imagine
mai multe imagini în același fișier da nr 11 Nu Da 3 Da 3 Nu da Da 9
secvențe de imagini / animatii da Nu Nu da da Nu da da
de codificare de imagine da Nu Nu Nu Nu Nu Nu da
imagini similare
Multiple-de-90 ° rotații da da Nu Nu Nu da da Nu
a decupa da Nu Nu Nu Nu Nu da Nu
Tiling / suprapunere da Nu Nu Nu da Nu da Nu
Expandabil la alte operațiuni da Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu
Informații de ajutor Imagine
Transparență (planul alfa) da Nu da nr 12 da da da da
harta de adâncime da Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu
imagine în miniatură da da Nu Nu Nu da da da

1 În antitoxice și codificare de culoare PNG indexat este cuantizare de culoare lossy utilizat, iar imaginea color cuantificată comprimat losslessly.

2 PCM, u-Law PCM și ADPCM încapsulat în RIFF WAV

3 Pentru animații și țiglă / supraiacent

4 JPX este un format structurat-box, care este compatibil cu ISOBMFF. Cu toate acestea, numai caseta File Type este comună în JPX și ISOBMFF.

5 încapsularea JPEG 2000, JPEG-XR specificat pentru JPX container. Repartizări pentru alte codec-uri pot fi specificate într-un mod similar.

6 JPX (ITU-T T.800 și T.801) specificați propria schemă de metadate, dar este capabil de metadate XML cum ar fi XMP.

7 JPX pot conține suporturi care sunt conforme cu ISOBMFF (sau derivați ai acestora). Nici o sincronizare precisă între animații JPX și alte medii.

8 TIFF ca un container format facilitează extensiile alte formate de codificare.

9 Numai pentru animație, miniaturi și avioane alfa. colecții de imagini fără temporizare nu sunt acceptate.

10 principal HEVC pentru a permite 4: 4: 4 16 Still Image Profile, Level 8.5, cu restricții suplimentare

11 poate fi activat prin extensia MP

12 Un indice de paletă pentru transparență totală poate fi specificată.

Următoarele referințe sunt în ecuația:

formatul de imagine Versiune sau data De referință și / sau URL-ul
Heif (.heic) 03/2015 ISO / IEC 23008-12http: //mpeg.chiariglione.org/standards/mpeg-h/image-file-format/draft-text-isoiec-fdis-23008-12-carriage-still-image-and-image
JPEG ISO / IEC 10918-1 | ITU-T Rec. T.81http: //www.w3.org/Graphics/JPEG/itu-t81.pdf
exif http://www.cipa.jp/std/documents/e/DC-008-2012_E.pdf
PNG http://www.w3.org/TR/PNG/
OTRAVĂ 89a http://www.w3.org/Graphics/GIF/spec-gif89a.txt
WebP https://developers.google.com/speed/webp/docs/riff_container VP8L: https: //developers.google.com/speed/webp/docs/webp_lossless_bitstream_specification
JPEG XR ISO / IEC 29199-2 | ITU-T Rec. T.832ISO / IEC 15444-2 | ITU-T Rec. T.801 (pentru JPX)
BPG 0.9.5 http://bellard.org/bpg/bpg_spec.txt

Notă: Este recunoscut faptul că un rezumat ca asta ar fi oarecum incomplet în tabelul comparativ atunci când vine vorba de funcții de diferite dimensiuni. De exemplu, tabelul nu se referă la o parte din extensiile JPEG.

compararea performanțelor de compresie

Tabelul de mai jos prezintă eficiența de codificare a HEVC pentru a permite intra-codare în raport cu încă cunoscute codec – uri de imagine. Rezultatele indică faptul că JPEG ar avea nevoie de 2,39 de ori dimensiunea fișierului la aceeași calitate a imaginii țintă. JPEG XR Acest număr este 1.66 , iar pentru JPEG 2000 este de 1,44 .

HEVC pentru a permite efectuarea de codificare intra în ceea ce privește vechile formate. Fișier factori de multiplicare care reprezintă raportul de compresie în raport cu codec – urile de imagine menționate anterior [4]
Clasă Rezoluţie caracteristică JPEG JPEG XR JPEG 2000
Clasa A, clasa I 2560 × 1600 Secvențele 4Kx2K pentru serviciile HDTV decupați Ultra 1,87 01:44 01:48
clasele B 1920 × 1080 Secvențele de înaltă rezoluție pentru serviciile de streaming și de difuzare 02:24 1,62 01:15
clasa C 832 × 480 Secvențele pentru o rezoluție medie / servicii mobile video pe internet 02:22 01:53 01:50
clasa C 832 × 480 Secvențele pentru o rezoluție medie / servicii mobile video pe internet 02:22 01:53 01:50
clasa D 416 × 240 Secvențele de joasă rezoluție pentru servicii dispozitive cu resurse limitate 02:10 01:47 01:43
clasa E 1280 × 720 720p secvente pentru aplicatii de videoconferinta 2,70 1,73 01:23
clasa F 1024 × 768, 1280 × 720 conținutului computerului și conținutul generat de calculator 03:23 02:18 1,87
In medie 02:39 1.66 01:44

Pentru conținutul natural, limitat inter-codificare este de obicei de 2-3 ori mai bine de compresie decât aparatele de codificare intra-imagine. În cazuri speciale, cum ar fi animații, în cazul în care cea mai mare parte a scenei este static, eficienta de compresie poate fi semnificativ mai mare decât aceste niveluri și sunt de zeci de ori mai eficient decât în cadrul aceleiași coding.The tabelul următor oferă o serie de informații comparație:

Îmbunătățirea eficienței de codificare prin latență scăzută de codificare pentru a permite HEVC impactului Format.Bitrate fișier imagine și codificare câștig predictivă raportate în ceea ce privește HEVC pentru a permite intra-codare [4]
Conţinut Tip cadre schimbare Bitrate codificare a veniturilor
Clasa A, clasa I spargere imagine 8 -46% 1.9
clasele B spargere imagine 8 -51% 2.0
clasa C spargere imagine 8 -60% 2.5
clasa D spargere imagine 8 -63% 2.7
clasa E spargere imagine 8 -79% 4.8
clasa F spargere imagine 8 -55% 2.2
memorial stivă de expunere 16 -29% 1.4
Mersu stivă focală 13 -25% 1.3
Auto & Tractor Grafic cinema 48 -97% 33.3

Sintaxa și structura

Heif este în conformitate cu ISO Baza de fișier media Format (ISO / IEC 14496-12). elemente de imagine sunt stocate în caseta de meta-nivel rădăcină, iar secvențele de imagine sunt stocate ca piste media video.

Un fișier poate conține atât elemente de imagine și o serie de imagini de piese, împreună cu alte medii. Astfel, este posibil să se creeze un fișier, care conține elemente de imagine sau o imagine serie de piese care îndeplinesc heif și piste audio, și text cronometrat, în conformitate cu o formă derivată din ISOBMFF.

Heif și ISO Base Media File

Fișierele conform ISOBMFF dintr-o serie de structuri de date numite cutii, fiecare dintre care este de patru caractere de cod (4CC), care identifică tipul de cutie, dimensiunea casetei în termeni de octeți, iar sarcina a carton.Boxes poate fi imbricate, care este, o cutie poate conține alte cutii. ISOBMFF și heif specificați restricțiile privind ordinea și caseta admisibilă ierarhie.

Elemente de imagine

Rolurile imaginii ca elementele menționate sunt enumerate în heif și descrise mai jos. Rețineți că o imagine poate fi conectat la mai multe roluri.

Rol Descriere
imagine codificată O reprezentare codificată a unei imagini.
imagine înrudite Un imagini de intrare imaginea afișată apare într-un fișier cu o operație indicată și poate fi determinată prin operarea la imaginile originale.
fotografie capac (AKA element primar) O imagine reprezentativă a secvenței de elemente de imagine și imagine de piese din dosar. Imaginea de acoperire este afișată atunci când nu există alte informații sunt disponibile pentru a da prioritate pentru a afișa elementele de imagine din fișier. Fișierul poate acoperi doar o singură imagine.
imagine în miniatură O reprezentare rezoluție a imaginii mai mici un maestru. O imagine poate stăpâni mai multe imagini în miniatură (de exemplu, rezoluții diferite).
imagine auxiliară O imagine care completează o imagine de maestru. De exemplu, un plan alfa sau o hartă de adâncime. Poate ajuta la vizualizarea imaginii de master, dar nu este de obicei afișată ca atare.
imagine de master O imagine care o imagine în miniatură sau o imagine suplimentară nu este. Ea reprezintă o imagine tipică, cu rezoluție de afișare completă.
imagine ascunsă O imagine care nu ar trebui să fie afișate. Poate fi utilizat în fișier, de exemplu, ca o imagine de intrare, o imagine derivată.
pre-derivat imagine codificată O imagine codificată care este derivată din alte imagini. De exemplu, ea derivat o gamă dinamică ridicată a unei expuneri între paranteze set de imagini. Imaginile de intrare pentru distragere a atenției obținute asociate la imaginea de pre-codificate final prin referință. este definită nici o operație de derivare.

Heif face stocarea proprietăților imaginilor , care sunt împărtășite de diferite elemente de imagine. Există două tipuri de proprietăți: descriptive și de transformare . Caracteristicile descriptive furnizează informații cu privire la obiectul de imagine fără a aplica modificările imaginii în sine. Proprietățile transformative furnizează informații cu privire la schimbarea transformatoare , care trebuie să fie făcut pe nevoile pixel. Standardul heif specifica proprietatile de transformare pentru rotire cu 90, 180, și 270 de grade și culturi. În plus față de caracteristicile descriptive de imagini, elemente de imagine pot fi , opțional , caracterizate prin elemente de metadate, exemplul de formatul urmează Exif și XMP metadate.

Imagini derivate

Setările derivate de imagistica non-distructive, în care imaginile codificate originale sunt stocate în fișierul, în timp ce noi imagini sunt descrise ca imaginile obținute prin specificarea procesarea transformării, care este aplicată poate fi introdusă la una sau mai multe imagini de intrare. Heif specifică structurile generice sunt folosite pentru stocarea imaginilor obținute ca elemente, precum și o serie de tipuri specifice de imagini obținute. Tipul de stație de element de imagine derivat afișează operația de transformare, în timp ce sarcina utilă elementul conține parametrii de intrare pentru operația. Imaginile de intrare pot fi imagini codificate sau imagini derivate. Derived tipuri de imagini specificate în heif standard, sunt enumerate mai jos. Alte tipuri pot fi specificate în alte documente sau versiuni ulterioare ale standardului heif.

Elemente derivate Imagine
Nume elementul 4CC Descriere
transformare de identitate identitate Culturilor și / sau rotația de 90, 180 sau 270 de grade, impuse de proprietățile de transformare respective.
suprapunere de imagine iovl Acoperirea unui număr de imagini de intrare în ordinea indicată și locații de pe pânză a imaginii de ieșire.
ramă foto programa Reconstrucția unei rețele de imagini originale de aceeași lățime și înălțime.

secvențe de imagini

O pistă de secvență de imagine moștenește proprietățile și caracteristicile unei piste de film ISOBMFF. O diferență importantă între o pistă de secvență de imagine și a dat o pistă de film constă în interpretarea informațiilor de sincronizare pentru pista: În timp ce informațiile date de sincronizare pentru o piesă video de aderă la decoda și calendarul de ieșire a fluxului de biți video înregistrate, de informații de sincronizare, un piesa secvență de imagini poate reprezenta timpul de captare (de exemplu, imagini separate ale unei stive de expunere), că momentul de ieșire (de exemplu, pentru o prezentare). Aceasta poate indica dacă o pistă secvență de imagini care să fie redată ca o secvență temporizată sau de unele resurse netemporizat, cum ar fi o galerie foto.

Heif permite utilizarea de predicție inter-imagine (aka inter-codare), care o îmbunătățire semnificativă în eficiența de codificare poate furniza secvențe de imagini atunci când imaginile sunt gecorreleerd.Een o astfel de corelație este deosebit de evidentă în conținut, cum ar fi fisura sau animație clipuri. Atunci când inter-codificare este în uz, accesul și decodarea unei anumite imagini dintr-o serie de imagini necesită, de asemenea, decodificarea imaginilor sale de referință pentru predicția între. Heif oferă indicii pentru a ajuta jucatorii de acces aleatoriu.

Rolurile pot fi specificate pentru secvența în același mod de elemente de imagine. Mai jos este lista de roluri ale secvenței de imagine:

Rolurile șinelor secvențe de imagini
Rol Descriere
secvențe de imagini în miniatură O imagine de rezoluție mai mică a unei secvențe de imagini maestru.
secvențe de imagini auxiliare O secvență de imagini care completează o secvență de imagini maestru. De exemplu, o secvență de alfa plane sau hărți de adâncime imagini. Poate ajuta pentru a afișa secvența de imagini de master, dar nu este de obicei afișată ca atare.
secvențe de imagini mama O secvență de imagine, care nu este o secvență de imagini miniatură sau un set suplimentar de images.Typical complet rezolutie include imagini de afișare.

ISOBMFF oferă instrucțiuni pentru piste video și secvențe de imagini, cum ar fi lățimea și înălțimea imaginilor codificate, de culoare, cum ar fi profilul ICC sau de culoare primare, culturi dreptunghiulare, matricea de transformare, cum ar fi rotația. In plus, piesa de metadate temporizat (e) pot fi folosite pentru a aduce Exif, XMP, și MPEG-7 metadate aplicabile mostre de timp paralele ale pistei de secvență de imagine asociată.

Cele mai importante funcții care sunt enumerate mai jos pentru a controla afișarea unui fișier heif. Unele dintre aceste caracteristici au fost introduse în ISOBMFF sau ISO / IEC 14496-15 și sunt încorporate în mod expres de heif, în timp ce alte caracteristici concepute special pentru standardul heif.

Caracteristici care controlează secvența de redare a imaginii
Caracteristică A apărut pentru prima dată în Descriere
eșantion non-afișabil ISO / IEC 14496-15 Nu se arată, dar pot fi folosite ca referințe pentru estimarea altor cadre în cale.
cronometrat versus redare fără temporizare heif În redare cronometrat, secvența de imagini este redat ca un film, în timp ce în redarea netemporizat eșantioanelor de cale sunt afișate prin alte mijloace, cum ar fi o galerie foto. Reproducerea fără temporizare poate fi indicat, de exemplu, atunci când o piesă este folosită pentru obținerea unei eficiențe de compresie mai bună pentru o stivă de expunere.
edita listă ISOBMFF O listă a seturilor de pista de secvențe de imagini în ordinea lor de redare. Switch-uri pentru a schimba ordinea de afișare și ritmul probelor.
luping heif Heif acest lucru indică edita listă de repetiție, de exemplu, looping animații. Repetarea poate fi specificată să dureze o perioadă determinată sau pe termen nelimitat.
decuparea și rotația ISOBMFF Culturi rectangulare și de rotație pot fi specificate cu 90, 180, 270 de grade.

Sprijinit Media Codecuri

Heif specifică un format structural, care pot fi derivate formate codec specifice. Heif include, de asemenea, caietul de sarcini pentru încapsularea de imagini și secvențe de imagini care îndeplinesc video de înaltă eficiență de codificare (HEVC pentru a permite acest lucru, ISO / IEC 23008-2 |. ITU-T Rec H.265). Versiunile viitoare ale standardului poate conține alte codec-uri media imagine video și încă.

HEVC pentru a permite Image File Format

Standardul heif include specificația incapsulare HEVC pentru a permite imagini -coded și secvențe de imagini în fișiere compatibile heif. Caietul de sarcini cuprinde următoarele aspecte:

 • Formatul de intrare a eșantionului și formatul de eșantion pentru HEVC pentru a permite secvențe de imagini sunt identice cu cele ale HEVC pentru a permite piste video, specificate în ISO / IEC 14496-15. Pentru compatibilitate cu HEVC pentru a permite jucătorilor video capabil, prin urmare, este recomandabil atât HEVC pentru a permite o pistă secvență de imagine și un HEVC video pentru a urmări permite ca să se refere creeze aceleași imagini codificate.
 • Dimensiunea datelor de configurare decodor în elementul menționat imagine este identică cu cea a formatului probei de intrare. Formatul punct este identic încurajează dimensiunea eșantionului de HEVC pentru a permite secvenței video și imagini. Acest lucru face posibil, cu aceeași imagine INTRA ca imagine-element, și în cazul în care un eșantion în HEVC pentru a permite o serie de imagini, sau pista video.
 • Informațiile de configurare a avionului alfa și hărți de adâncime urmează informațiile suplimentare respective HEVC pentru a permite o îmbunătățire.
 • HEVC pentru a permite jucătorilor imagine trebuie dreptunghiulară cut-out și rotația de sprijin 90, 180, și 270 de grade. Cazul de utilizare primar pentru suport obligatoriu pentru rotație de 90 de grade pentru situațiile de sedinta foto în care este detectat sau închis greșit poziția camerei. Această cerință face posibilă schimbarea manuală a imaginii sau un set de imagini, pentru a regla orientarea după aceea, fără a recodare secvența de imagine sau imagine. Pe de altă parte subvenții decupa utile pentru a activa zoom după fotografiere fără recodare lui. Cum ar fi de rotație cu 90, 180 sau 270 de grade și decuparea sunt obligatorii pentru toți jucătorii HEVC pentru a permite fișierul de imagine, este sigur că re-codificare nu este necesar să se efectueze această lucrare.
 • secvență de eșantioane de imagine piese pentru a fi fie imagini intra-codificate sau inter-imagine a prezis imagini în ceea ce privește doar imaginile intra-codificate. Aceste restricții privind predicția inter-imagine a reduce latenta de decodare pentru a avea acces la o anumită imagine într-o HEVC pentru a permite urmări secvențe de imagini.

Mărci și tipuri MIME

Fișierele care sunt conforme să înceapă heif cu un FileTypeBox ISOBMFF astfel cum este definit în standardul, care conține o listă de branduri satisface fișierul. Din moment ce FileTypeBox situat la începutul fișierului oferă instrucțiuni ușor accesibile ale conținutului de jucători fișiere media. Fiecare brand este identificat de patru caractere caietul de sarcini aferent code.The unic al unei mărci poate include cerințe și restricții pentru stocurile de brand și sprijinirea brand pentru jucătorii de rezervă. Un incendiu în FileTypeBox este un jucător care acceptă cerințele mărcii pentru a reda fișierul.

Mărcile sunt specificate în heif standard, în tabelul de mai jos. Standardul heif specifică “MIF1” și mărcile msf1 structurale. In plus, pentru a permite HEVC specifice Marci specificate după cum se arată în tabelul I. specifice nume de marcă “HEIC” și “HEVC pentru a permite indică faptul că HEVC pentru a permite profilului capului este utilizat.

Marci, sub-tipuri MIME și extensii de fișier pentru heif
Marca format de codificare Imagine sau secvență? mimetype subtip MIME Extensie fișier
MIF1 orice imagine imagine heif .heif
msf1 orice Ordin imagine secvență heif .heif
HEIC HEVC pentru a permite (principal sau profilul principal imagine) imagine imagine HEIC .heic
heix HEVC pentru a permite (Principal 10 sau dimensiunea extinderea gamei de profil) imagine imagine HEIC .heic
HEVC pentru a permite HEVC pentru a permite (principal sau profilul principal imagine) Ordin imagine secvență HEIC .heic
hevx HEVC pentru a permite (Principal 10 sau dimensiunea extinderea gamei de profil) Ordin imagine secvență HEIC .heic

Tipuri de media pe internet, de asemenea, cunoscut sub numele de (Multipurpose Internet Mail Extensions) Tipuri MIME sunt folosite de aplicații diferite pentru a identifica tipul unui agent sau a unui fișier. Tipuri MIME constau dintr-un tip media ( “imagine” în cazul fișierelor heif), un subtip, și zero sau mai mulți parametri de opționale. Pentru fișiere universale, selectarea subtipurilor poate avea loc pe baza utilizării primare a fișierului.

Un format opțional de criptare codec-uri parametru MIME exista pentru utilizarea capabilităților și a componentelor sunt prezente în fișierul. Parametrul codec-uri MIME include valoare de nivel de profil niveluri care HEVC pentru a permite o imagine codificată sau obiect se întâlnește o pistă secvență de imagini.

Începând cu ianuarie 2016, și au fost nu înregistrate ca tipuri MIME. [5] image/heifimage/heif-sequenceimage/heic

standarde conexe

 • MPEG-H
 • HEVC pentru a permite (H.265)
 • ISO Base Format fișier media

alte formate

 • JPEG
 • JPEG 2000
 • JPEG XR
 • BPG
 • WebP
 • PNG
 • OTRAVĂ

implementari

 1. De înaltă eficiență site-ul Image File Format și sunt disponibile în mod public codul sursă (Nokia Technologies, 2015): Codul sursă este scris în C ++. Punerea în aplicare cititor și API-ul a fost, de asemenea, adaptată pentru JavaScript și utilizat în site-ul web heif. Codul sursă al registrului central conține următoarele componente:
  • ISO Base Format fișier media (ISOBMFF) interpretor / sursa scriitor
  • Heif Reader API și Biblioteca
  • Heif Writer și Biblioteca Exemplu de aplicatie
  • Heif Cititor API Utilizare Exemplu de cod
  • Heif Codul sursă de documentare
  • Conținut Heif Site-ul web
  • Punerea în aplicare Heif Reader JavaScript

referinte

 1. ^ Mergi la: a b “. Cerințe pentru imagini de codificare folosind HEVC pentru a permite | MPEG” Mpeg.chiariglione.org .Received 11/25/2015 .
 2. ^ Mergi la: a b “Cerințe pentru HEVC pentru a permite secvențelor de imagini | MPEG.” Mpeg.chiariglione.org . Primit 11/25/2015 .
 3. Sari ^ “Dovada motivează lansarea MPEG nou efort de standardizare pentru HDR.”
 4. ^ Mergi la: a b c d e M M. Hannuksela; EB Aksu; UK Malamal Vadakital; J. Lainema. “Privire de ansamblu asupra înaltă eficiență Image File Format.” Documentul JCT-VC JCTVC-V0072, în octombrie 2015.
 5. Sari ^ “Tipuri de media”. IANA. 01/14/2016 . Primit 18/01/2016 .