You are here: Home » Image Formats » EXIF

EXIF

Format fișier imagine (oficial Exif conform specificațiilor JEIDA / JEITA / CIPA) este un standard care specifică formate pentru imagini, fișiere audio și etichetele auxiliare utilizate de aparate foto digitale (inclusiv smartphone – uri), scanere și alte sisteme, de procesare a imaginilor și a fișierelor de sunet înregistrate de camera digitala. Caietul de sarcini utilizează formatele de fișiere următoare existente, cu adăugarea de tag – uri de metadate specifice: transforma JPEG cosinus discretă (DCT) [1] pentru fișierele de imagine comprimate, TIFF Rev. 6.0 (RGB sau YCbCr) pentru fișiere imagine necomprimate și RIFF WAV fișiere audio (PCM linear sau date audio necomprimat ITU-T G.711 u-Law PCM, și IMA – ADPCM pentru date audio comprimate). [2] nu este utilizat în JPEG 2000, PNG, sau otrava.

Prezentul standard este format din caietul de sarcini fișier imagine Exif și specificarea fișierului audio Exif.

fundal

Japonia Electronic Industries Association Dezvoltare (JEIDA) a produs definiția inițială a Exif.Version 2.1 din caietul de sarcini este din data de 12 iunie 1998. JEITAopgericht Exif versiunea 2.2 (cunoscută și sub denumirea ” Exif Print “) din data de 20 februarie 2002 și în aprilie 2002 [3 ] Versiunea 02:21 (suport Adobe RGB) este din 11 iulie, 2003 , însă a fost lansat în septembrie 2003 , după lansarea DCF 2.0. Cea mai noua versiune 2.3, lansat la data de 26 aprilie 2010 și revizuit în mai 2013 a fost dezvoltat în comun de către JEITA și CIPA. Exif este susținută de aproape toți producătorii de camere.

Tag-urile de metadate definite în standardul Exif acoperă un spectru larg:

 • Data si ora. Aparate foto digitale vor înregistra data și ora curentă și de a salva acest lucru în metadate.
 • Setările aparatului foto. Aceasta include informații statice, cum ar fi modelul camerei și să facă, și informații care variază în funcție de fiecare imagine, cum ar fi orientarea (rotire), diafragma, viteza obturatorului, distanța focală de măsurare și informațiile ISO.
 • O previzualizare miniatură a imaginii de pe ecranul LCD al camerei, în cazul managerilor, sau software de manipulare foto.
 • descrieri
 • Informații privind drepturile de autor.

Tehnic

Structura tag – ul Exif este împrumutat de la fișiere TIFF. La diferite proprietăți specifice imaginii, există o mare suprapunere între etichetele din TIFF, Exif, TIFF / EP și DCF -normen.Voor metadate descriptive, există o suprapunere între informațiile Exif, IPTC și XMP , care pot fi încorporate în un fișier JPEG. Grupul de lucru de metadate are linii directoare pentru etichetele de mapare între aceste standarde. [4]

Cu Exif este utilizat pentru fișierele JPEG, datele Exif stocate într – una dintre cele mai sunt definite de utilitate JPEG – uri segmente de aplicație , The APP1 (marcatorul de segment 0xFFE1), care deține de fapt un întreg fișier TIFF. Cu Exif este utilizat în fișiere TIFF (chiar și atunci când sunt utilizate ca “un fișier TIFF încorporat” de mai sus), TIFF Private Label 0x8769 definește un director sub-Image File (IFD), care deține specificat Exif TIFF Etichete. În plus , Exif definește , de asemenea , un sistem de poziționare globală sub-IFD utilizând TIFF Private Label 0x8825, cu informații despre locație, și o “interoperabilitate IFD” specificat în Exif sub-IFD, folosind tag – ul Exif 0xA005.

Dimensiunile specificate sunt definite în standardul Exif ca structurile de foldere care sunt bazate pe Exif și JPEG formate de înregistrare pentru memorie. În cazul în care aceste formate sunt utilizate ca fișiere Exif / DCF împreună cu specificația DCF (pentru o mai bună interoperabilitate între dispozitive de diferite tipuri), vor acoperi dispozitive domeniul de aplicare, suporturi de înregistrare, precum și software-ul lor de aplicație pentru a le manipula.

localizare geografică

A se vedea, de asemenea: Geotagging

Formatul Exif conține etichete standard pentru informații despre locație. Din 2014 multe camere și cele mai multe telefoane mobile au incorporat un receptor GPS, că informațiile privind localizarea în Exif greve antet atunci când o imagine este luată. Unele alte camere au un receptor GPS separat, care se potrivește în conector flash si pantof fierbinte. Datele GPS înregistrate pot fi adăugate cu o fotografie digitală pe un calculator sau prin corelarea mărcile temporale ale imaginii cu un GPS înregistrarea unui receptor GPS portabil sau manual, cu o hartă sau software de cartografiere. Adăugarea de informații geografice la o imagine numită de geotagging. comunități de partajare a fotografiilor, cum ar fi Panoramio, locr sau Flickr permite doar faptul că utilizatorii încărca fotografii geocodificată sau adăugați la informații on-line. geolocalizării

Program de sprijin

Exif date este încorporat în fișierul de imagine în sine. Deși multe dintre recenta manipulare a imaginii pentru a identifica programele și de a păstra datele Exif în scrierea unei imagini modificate, acest lucru nu este cazul pentru majoritatea programelor mai vechi. Mulți galerie imagini recunosc, de asemenea, date Exif și afișare, opțional, de lângă imaginile.

Biblioteci de software , cum ar fi libexif [5] pentru C și Adobe XMP Toolkit [6] sau exiv2 [7] pentru C ++, metadate Extractor [8] pentru Java, PIL / Python sau perne pentru ExifTool [9] pentru Perl, Exif se descompun – fișierele de date și de citire / scriere tag – ul Exif valori.

Probleme

Tehnic

Formatul Exif are o serie de dezavantaje, în special în ceea ce privește utilizarea structurilor de fișiere rămase.

 • Derivarea Exif a structurii de fișiere TIFF folosind indicii de compensare în fișierele înseamnă că datele oriunde într – un fișier, ceea ce înseamnă că software – ul este de natură să corupe orice indicii sau informații similare care nu se decodeze / codificării pot fi diseminate. Din acest motiv, majoritatea editorilor de imagine sau de a elimina deteriorarea salva metadatele Exif într -o anumită măsură. [10]
 • Standardul definește o etichetă Maker Notă, care permite producătorilor camera să plaseze orice metadate format personalizat în fișier. Acest lucru este utilizat de către producătorii din ce în ce camera la setările camerei care nu sunt enumerate în standardul EXIF, cum ar fi modurile de fotografiere, setările de post-procesare, numărul de serie, moduri de focalizare, etc. Dacă eticheta de conținut sunt deținute și producător-specifice, poate pentru a salva este dificil de a prelua aceste informații dintr – o imagine, sau pentru a menține o bună atunci când rescrierea un image.Manufacturers poate cripta părți ale informațiilor; De exemplu, un număr de aparate foto Nikon cripteaza datele de lentile detaliate în datele Makernote. [11]
 • Exif este foarte frecvent utilizat în imaginile capturate de scanere, dar standardul face nici o prevedere pentru orice informație scaner specifice. [ Necesită citare ]
 • Software – ul de manipulare foto poate să nu funcționeze miniatură încorporat după o operație, care pot determina utilizatorul să afecteze publice informații din greșeală. [12] De exemplu, cineva ar putea goli dintr – o placă numărul de înmatriculare al unei mașini (pentru intimitate), doar pentru a avea nu au fost actualizate miniatura, ceea ce înseamnă că informațiile sunt încă vizibile.
 • Metadate Exif sunt limitate ca dimensiune la 64K în imagini JPEG, deoarece în conformitate cu specificația trebuie să includă aceste informații într – un singur segment JPEG APP1. Cu toate că extensiile deFlashPix informații se pot întinde pe mai multe segmente JPEG app2, aceste extensii nu sunt folosite de multe ori. Acest lucru a determinat o serie de producători aparat de fotografiat pentru a dezvolta tehnici non-standard pentru stocarea imaginilor de previzualizare mari utilizate de unele camere digitale pentru revizuire LCD. Aceste extensii de bază non-standard sunt adesea pierdute atunci când un utilizator re-salvează imaginea utilizând software – ul editor foto, imaginea nu este compatibilă cu camera original care a creat redare posibil. (În 2009, CIPA a lansat mai multe adrese de imagine de specificație obiect această diferență și oferă o modalitate standard de a stoca mari previzualizărilor în imagini JPEG. [13] )
 • Nu există nici o modalitate de a determina informațiile despre fusul orar, împreună cu timpul, prima dată a înregistrat sunt ambigue.
 • Nu există nici o regiune pentru a înregistra citirile de la un aparat de fotografiat accelerometre sau de navigație inerțial. Astfel de date pot ajuta la relația dintre senzorul de imagine XYZ pentru a determina axele și vectorul prin gravitație (de exemplu, care parte în această figură). Acesta poate fi, de asemenea, determinată în ceea ce privește pozițiile camerei sau orientări într-o serie de imagini.
 • Valoarea DPI a fotografiilor este lipsită de sens, un număr fictiv, dar este necesar [ necesită citare ] . Includerea acestor tag – ul acumulat de oameni încurcă precum și software. Formatul nu a fost actualizat pentru a elimina această cerință. [14]

De confidențialitate și de securitate

Deoarece tag-ul Exif conține metadate despre imagine, ar putea fi o problemă de confidențialitate. De exemplu, o fotografie făcută cu un GPS acest lucru este făcut în mod implicit – – de multe ori fără știrea camerei activate de utilizator a fost dus la locația și ora exactă, precum și pentru a dezvălui numărul unic de identificare al dispozitivului. Mulți utilizatori pot să ignore faptul că fotografiile lor sunt etichetate în mod implicit, în acest mod, sau software specializat pot fi necesare pentru a elimina eticheta Exif înainte de ao publica. De exemplu, eenklokkenluider, jurnalist și disident politic bazându-se pe protecția anonimatului, pentru a le raporta infracțiuni de către o persoană juridică, poate penală, sau guvernul, prin urmare, siguranța lor sunt afectate de această colecție de date standard.

În decembrie 2012, anti-virus programator John McAfee arestat în Guatemala, în timp ce fug presupusa persecuție [15] în Belize, care împarte o frontieră. Vice Magazine a avut un interviu în exclusivitate pe site – ul lor cu McAfee “pe fugă”, publicat [16] că o imagine a McAfee cu un înregistrate vice – reporter a luat cu un telefon că imaginea a fost un geoetichete. [17] poze de metadate inclus, iar el a fost capturat două zile mai târziu , coordonatele GPS pentru a localiza McAfee în Guatemala. [18]

Potrivit unor documente de Edward Snowden scurgeri, NSA este axat pe informații Exif în contextul programului xkeyscore. [19]

Problema de confidențialitate a datelor Exif pot fi evitate prin eliminarea datelor Exif folosind metadate unui instrument de ștergere.

standarde conexe

Grupul de lucru metadate a fost format de către un consorțiu de companii din 2006 (bazat pe pagina lor de web) sau 2007 (după cum se menționează în comunicatul lor de presa). Versiunea 2.0 a caietului de sarcini a fost lansat în noiembrie 2010, [4] , ceea ce face recomandări cu privire la utilizarea metadatelor Exif, IPTC și XMP în imagini.

Extensible Metadata Platform (XMP) este un standard ISO, creat inițial de Adobe Systems Inc. Pentru crearea, prelucrarea și schimbul de metadate standardizate și personalizate pentru documente electronice și seturi de date. IPTC a fost dezvoltat la începutul anilor 1990 de către Consiliul Internațional de presă Telecomunicații (IPTC) pentru a accelera schimbul internațional de știri între ziare și agenții de știri.

Exemplu

Konqueror captură de ecran arată date Exif

Tabelul de mai jos prezintă datele Exif pentru o fotografie realizată cu un aparat de fotografiat digital, tipic. Rețineți că informațiile de autor și drepturile de autor este, în general, nu sunt furnizate în producția camerelor de luat vederi, deci trebuie să fie finalizate în timpul etapelor ulterioare de prelucrare. Anumite programe, cum ar fi Canon Digital Photo Professional poate adăuga numele proprietarului camerei în sine.

Eticheta Valoare
Producător CASIO
Model QV-4000
Orientare (rotire) stânga sus [8 valori posibile [20] ]
Software-ul Ver1.01
Data si ora 2003: 08: 11 16:45:32
poziţionare YCbCr centrat
comprimare compresie JPEG
Rezoluția X 72.00
Rezoluția Y 72.00
unitate de rezoluție deget mare
timp de expunere 1/659 s
Numărul F f / 4.0
Program de expunere program normal
versiune exif Exif Versiunea 2.1
Data și ora (original) 2003: 08: 11 16:45:32
Data și ora (digitalizate) 2003: 08: 11 16:45:32
configurarea componentelor Y Cb Cr –
biți per pixel comprimate 04:01
Compensare expunere 0.0
Max. deschidere 2:00
contorizare Model
bliț Blițul nu a declanșat
distanta focala 20.1 mm
makernote 432 octeți de date necunoscut
versiune flashpix Flashpix versiunea 1.0
spațiu de culoare sRGB
Dimensiunea pixelilor X 2240
Pixel dimensiune Y 1680
fișier sursă DSC
indicele de interoperabilitate R98
versiune interoperabilitate (zero)

extensii FlashPix

Specificație Exif descrie , de asemenea FPXR (flashpix gata) informații APP2 sau pot fi stocate imaginile JPEG cu o structură similară cu cea a unui FlashPixbestand. [21] Aceste flashpix extensii pot fi menținute meta informații atunci când conversia între imagini JPEG FPXR și imagini FlashPix. Informații FPXR pot fi găsite în imagini ale unor modele de camere digitale de la Kodak si Hewlett-Packard. [22] Mai jos este un exemplu de informații FPXR a găsit o imagine JPEG dintr – un aparat de fotografiat digital în Kodak EasyShare V570:

Eticheta Valoare
pagină de cod 1200
Utilizată de apelare 1
extensie ecran de unghii
ID-ul de clasă extensie 10000230-6FC0-11D0-BD01-00609719A180
persistența de expansiune Invalidată prin modificarea
data de prelungire 2003: 03: 29 17:47:50
Schimbați data de extensie 2003: 03: 29 17:47:50
Crearea de aplicare Picoss
descriere expansiune formatul imaginii LCD fix
stocare flux de cale de acces /.Screen Nail_bd0100609719a180
ecran de unghii (124 498 octeți de date conține 640 × 480 previzualizare JPEG)

fișiere audio Exif

Caietul de sarcini Exif descrie utilizează formatul RIFF pentru a WAV fișiere audio și definește un număr de tag – uri pentru stocarea informațiilor meta, cum ar fi artist, drepturi de autor, data creării, și mult mai mult în aceste fișiere. [23] Tabelul de mai jos prezintă un exemplu de informații Exif scrise într – un fișier WAV cu camera digitala Pentax Optio WP:

Eticheta Valoare
codificare Microsoft PCM
numărul de canale 1
rata de eșantionare 7872
Av. octeți pe secundă 7872
Biți pe eșantion 8
Data creării 2005: 08: 08
versiune exif 0220
A se vedea, de asemenea, fișierul de imagine IMGP1149.JPG
timp creat 16:23:35
face PENTAX Corporation
Model Pentax Optio WP
makernote (2064 bytes de date)

date makernote

“The Maker Notă” tag-ul conține informațiile în mod normal, în propriul său format binar. Unele formate proprietare sunt decodate:

 • OZHiker (nu au fost actualizate din 2008): Agfa, Canon, Casio, Epson, Fujifilm, Konica / Minolta, Kyocera / Contax, Nikon, Olympus, Panasonic, Pentax / Asahi, Ricoh, Sony [24]
 • Kamisaka (nu au fost actualizate din 2007): Canon, Casio, Fujifilm, ISL, KDDI, Konica / Minolta, Mamiya, Nikon, Panasonic, Pentax, Ricoh, Sigma, Sony, WWL [25]
 • X3f Info: Sigma / Foveon [26]
 • ExifTool: Canon, Casio, Fujifilm, GE, HP, JVC / Victor, Kodak, Leaf, Minolta / Konica-Minolta, Nikon, Olympus / Epson, Panasonic / Leica, Pentax / Asahi, Reconyx, Ricoh, Samsung, Sanyo, Sigma / Foveon, Sony [27]
 • Olypedia: Olympus [28]

Din păcate, formatele de proprietate utilizate de mulți producători ca întrerupând Maker Notă tag – ul este mutat, că este, prin plasarea unei etichete sau a edita o precede. Motivul pentru a edita la datele Exif pot fi la fel de simplu ca și informații privind drepturile de autor, Exif comentariu etc. Adăugarea În unele cazuri, furnizorii de camera stoca , de asemenea , informații importante numai pentru propria sa zonă Makernote, în loc să folosească tag – uri disponibile standard de Exif. Un exemplu este Nikon tag – ul setările ISO. [29]

Vezi si

 • Comparație între telespectatori imagine (Exif vizualizarea / funcții de editare)
 • Comparație între editori de metadate
 • Proiectare pentru Camera File (DCF)
 • Fotografie digitala
 • Platforma de metadate eXtensible (XMP)
 • Geocodificarea fotografie
 • Formate de fișiere imagine
 • IPTC
 • Grupul de lucru metadate
 • Tag-ul Image File Format / Fotografie electronică (TIFF / PE)

referinte

 1. Sari în sus ^ Ahmed, N .; Natarajan, T .; Rao, KR ( din ianuarie 1974), “Transformarea cosinus discretă”, IEEE Transactions on Computers , C-23 (1): 90-93, doi: 10.1109 / TC.1974.223784
 2. Sari în sus ^ “Standard de Camera & Imaging Products Association CIPA DC-008-Translation 2012 Format fișier imagine pentru aparate foto digitale: Exif versiunea 2.3” (PDF) .Ontvangen 08/04/2014 .
 3. Sari ^ standarde tehnice ale Comitetului pentru AV & Storage Systems IT și echipamente (aprilie 2002). “Format fișier imagine pentru camera foto digitala” (PDF). Versiunea 2.2. Japan Electronics and Technology Industries Association. JEITA CP-3451 . Adus de 2008-01-28 .
 4. ^ Mergi la: a b “liniile directoare pentru manipularea fotografiei metadate” (PDF). Grupul de lucru metadate. 2010-11-01 .Received 11/05/2015 .
 5. Sari în sus ^ “EXIF libexif C la C” . Adus de 2009-11-08 .
 6. Sari în sus ^ “Adobe XMP Toolkit SDK.” Adobe Inc.
 7. Sari în sus ^ “exiv2 metadate Image Library”. Andreas Huggel .Ontvangen 2009-02-12 .
 8. Sari ^ “metadate Extractor”. Drew Noakes . Adus de 2011-02-18 .
 9. Sari ^ “Image :: biblioteca ExifTool Perl.” Phil Harvey .Ontvangen 2009-02-12 .
 10. Sari ^ “TIFF Revizie 6.0” (PDF). Chirpici. 06/03/1992 .Ontvangen 2009-04-07 .
 11. Sari în sus ^ “Nikon Tag – uri: Nikon LensData01 Tag – uri”. Phil Harvey. 2008-01-25 . Adus de 2008-01-28 .
 12. Sari în sus ^ Maximillian Dornseif (2004-12-17). “Miniatură EXIF în imagini JPEG.” disLEXia 3000 blog.Archived ofthe original pe 28 septembrie 2007 . Adus de 2008-01-28 .
 13. Sari în sus ^ “Format Multi-Picture” (PDF). CIPA. 2009-02-04 .Ontvangen 04/29/2014 .
 14. Sari ^ DPI, neînțelegeri șiexplice ce este dpi
 15. Sari ^ “McAfee câștigă șederea de deportare din Guatemala” .Cnn.com . Primit 12/26/2012 .
 16. Sari ^ We Are chiar acum de John McAfee, Fraieri , serviciu, 03 decembrie 2012 , preluate de 7 luna decembrie în 2012
 17. Sari ^ vice naviga prin metadate în fotografiile lui John McAfee, să- l numească într – o locație în Guatemala , Next Web, 03 decembrie 2012 , preluate de 7 luna decembrie în 2012
 18. Sari ^ John McAfee arestat în Guatemala pentru intrarea ilegală , CBS News, 05 decembrie 2012 , preluate de 7 luna decembrie în 2012
 19. Sari ^ Personal (31 iulie 2013). “Xkeyscore Prezentare generală din 2008 – Read in Full – Materiale de instruire pentru xkeyscore Descriere detaliată a programului Cum Analistii pot si alte sisteme de la mina bazele de date agenție imens utiliza și de a dezvolta inteligenta prin intermediul web – Revealed: Programul NSA care a acumulat” Aproape tot ceea ce un utilizator , pe de Internet. ” The Guardian . Primit de 6 luna august, cu 2013 .
 20. Sari în sus ^ “rotație JPEG și EXIF Orientare / Digital Camera Senzori de orientare , etc” .Impulseadventure.com .Ontvangen 26/12/2012 .
 21. Sari în sus ^ (JEITA CP-3451) Secțiunea 4.7.2 Structura interoperabilitatea APP2 în date comprimate.
 22. Sari ^ Phil Harvey (18 martie 2011). “Etichete FlashPix” . Adus de 29 nu sta în loc anului 2011 .
 23. Sari în sus ^ (JEITA CP-3451) Partea 5: Exif Specificații fișier audio.
 24. Sari ^ Ed McBain. “Maker Note EXIF – Informații de referință” .OZHiker . Adus de 2008-01-29 .
 25. Sari în sus ^ “Exif Makernote解析カイセキ情報” (în japoneză) .Kamisaka . Adus de 2008-01-29 .
 26. Sari în sus ^ “Sigma și Foveon EXIF Maker Notă Documentație” .x3f.info. Arhivată din original pe 2007-08-05 .Ontvangen 2008-03-26 .
 27. Jump up ^ “Nume Tag ExifTool”. Phil Harvey. 2008-01-18 .Ontvangen 2011-01-24 .
 28. Sari ^ “Olympus Autor Note” (în limba germană). Olypedia .Ontvangen 2008-01-29 .
 29. Sari ^ Andreas Huggel (2012-04-25). “Formate Maker Notă și specificații” . Primit 09/09/2012 .