You are here: Home » Image Formats

Image Formats

Formate de fișiere imagine sunt mijloace standardizate de organizare și de stocare a imaginilor digitale. Fișierele de imagine constau în date digitale într – una dintre aceste formate care pot fi rasterizare pentru utilizarea pe un monitor sau o imprimantă. Un format de fișier poate stoca date în necomprimat, comprimat, sau un vector formaten.Eenmaal rasterizat, o imagine este o grilă de pixeli, fiecare având un număr de biți desemnează culoarea egală cu kleurdiepte dispozitivului pentru a afișa.

Formate de fișiere imagine

Dimensiunea fișierelor de imagine raster este corelată pozitiv cu rezoluția și grafica (număr de pixeli) și adâncimea de culoare (biți per pixel). Imaginile pot fi comprimate în moduri diferite, cu toate acestea. O compresie de magazine algoritm, fie o reprezentare exactă sau o aproximare a imaginii originale într-un număr mai mic de bytes care poate fi extins la forma de bază non-comprimat cu un algoritm de decomprimare corespunzător. Imaginile cu același număr de pixeli și adâncimea de culoare foarte diferite comprimate dimensiunea fișierului. Având în vedere exact aceeași compresie, numărul de pixeli și adâncimea de culoare două imagini, diferite de complexitate grafică a imaginilor originale, de asemenea, la dimensiuni foarte diferite fișiere după comprimare prin natura algoritmilor de compresie. Cu unele formate de compresie, imagini ce pot fi mai puțin complexe, pentru a rezulta într-o mai mică de fișiere comprimate. Această caracteristică duce uneori la o dimensiune de fișier mai mică pentru anumite formate lossless decât formatele lossy. Acest lucru permite imagini simple grafice (de exemplu, imagini cu zone continue mari, cum ar fi desene sau secvențe de animație) Lossless comprimate într-un format GIF sau PNG și ca rezultat într-un fișier de dimensiuni mai mici decât un format lossy JPEG.

imagini vectoriale, spre deosebire de imaginile raster, fiecare dimensiune poate fi independent de dimensiunea fișierului. Fișier nu numai adăugarea mai multor vectori.

De exemplu, o imagine de pixeli 640 * 480 cu culoare de 24 de biți ia aproape un megabyte de spațiu:

640 * 480 * 24 = 7,372,800 biți = 921,600 bytes = 900 KiB

de compresie a fișierelor de imagine

Există două tipuri de compresie de fișiere imagine algoritmi: lossless și lossy.

Compresie fără pierderi pentru a reduce dimensiunea fișierului algoritmi menținând în același timp o copie perfectă a imaginii necomprimat originală. Compresie fără pierderi , în general, dar nu întotdeauna, duce la fișiere mai mari decât cele de compresie lossy. Compresie fără pierderi este utilizat pentru a acumula etape de re-compresie de editare a imaginilor se evita.

Compresie algoritmi menținând o reprezentare a imaginii necomprimat originale , care pot să apară sunt o copie perfectă, dar nu este o compresie lossy perfectă kopie.Vaak este capabil să ajungă la fișiere mai mici decât compresie fără pierderi. Cei mai mulți algoritmi de compresie lossy furnizează tranzacții de compresie variabilă de calitate a imaginii pentru dimensiunea fișierului.

formate grafice majore

Include tipuri particulare, există sute de tipuri de fișiere de imagine. PNG, JPEG și formate sunt de obicei folosite in otraviri pentru a afișa imagini de pe Internet. Aceste formate grafice sunt listate și descrise pe scurt, separate în două familii principale de grafică: raster și vector.

În plus față de formatele de imagine drepte, Metafile formate sunt formate portabile , care pot conține atât raster și informații vectoriale. Exemple sunt formate independente de aplicație zoalsWMF și EMF. Formatul metafisier este un format intermediar. Cele mai multe aplicații fișierele deschise de metadate și apoi să le salvați în formatul lor nativ. Limbaj de descriere pagină se referă la formatele utilizate pentru a descrie dispunerea unei pagini imprimate cu text, obiecte și imagini. Exemplele includ PostScript, PDF și PCL.

formate raster

JPEG / JFIF

JPEG (Joint Photographic Experts Group) este o metoda de compresie lossy; Imagini JPEG comprimate sunt de obicei stocate în JFIF formatul de fișier (JPEG Interchange Format de fișier). Extensie de fișier JPEG / JFIF este JPG sau JPEG . Aproape fiecare aparat de fotografiat digital poate captura imagini in format JPEG / JFIF, stocare de opt biți imagini în tonuri de gri și acceptă imagini color pe 24 de biți (opt biți fiecare pentru roșu, verde și albastru). JPEG de compresie lossy sunt imagini, ceea ce poate duce la o reducere semnificativă a dimensiunii fișierului. Aplicațiile pot potrivi determina gradul de compresie, iar cantitatea de compresie afectează calitatea vizuală a rezultatului. Dacă el nu este prea mare, comprimarea nu afectează în mod semnificativ sau să afecteze calitatea imaginii, dar fișiere JPEG suferă o degradare de generații , atunci când în mod repetat , editat și salvat. (JPEG oferă , de asemenea , de stocare a imaginilor fără pierderi, dar versiunea lossless nu este larg acceptată.)

JPEG 2000

JPEG 2000 este un standard de compresie permite atât fără pierderi și depozitare lossy. Metodele de compresie sunt diferite de cele din standardul JFIF / JPEG; acestea îmbunătățesc rapoartele de calitate și de compresie, dar, de asemenea, nevoie de mai multă putere de procesare. JPEG 2000 adaugă, de asemenea, caracteristici care lipsesc sunt în format JPEG. Aceasta nu este aproape la fel de comune ca JPEG, dar este utilizat în prezent în editarea de film profesional și distribuția (unele cinematografe digitale, de exemplu, utilizarea JPEG 2000 pentru înregistrări individuale).

exif

Exif formatul de fișier (schimbabile Image File Format) este un standard similar cu formatul JFIF cu extensii TIFF; este procesat în software – ul scris JPEG utilizat în cele mai multe camere. Scopul său este de a înregistra și de a standardiza imaginile cu schimbul de imagini de metadate între camerele digitale și de editare și software – ul de vizualizare. Metadatele sunt furnizate pentru imagini individuale și includ lucruri cum ar fi setările camerei, ora și data, viteza obturatorului, expunerea, dimensiunea imaginii, compresia, numele camerei, informațiile de culoare. Când imaginile sunt vizualizate sau editate de un software de editare a imaginilor, toate aceste informații de imagine pot fi afișate.

Efectivă metadatele Exif poate fi realizată, ca atare, în diferite formate gazdă, cum ar fi TIFF, JFIF (JPEG) sau PNG. IFF META este un alt exemplu.

TIFF

TIFF Formatul (Tagged Image File Format) este un format flexibil care salvează în mod normal , de opt biți sau șaisprezece biți per culoare (roșu, verde, albastru) pentru totaluri pe 24 de biți și 48 de biți, respectiv, cea mai mare parte folosind TIFF sau TIF extensia de fișier . Structura tag – ul a fost proiectat pentru a fi ușor extensibil, și mulți furnizori a introdus propriile lor etichete speciale – astfel încât nu tratează cititor de fiecare aromă de fișier TIFF. [ Necesită citare ] TIFFs lossy sau fără pierderi, în funcție de tehnica aleasă pentru stocarea datelor pixelilor .Some oferta compresie fără pierderi relativ bune pentru bi-nivel (alb – negru) , imagini. Unele camere digitale pot salva fotografii în format TIFF, folosind algoritmul de compresie LZW pentru depozitare fără pierderi. Formatul de imagine TIFF nu este acceptat pe scară largă de browsere web. TIFF rămâne acceptat pe scară largă ca un standard de fișier fotografie în afaceri de imprimare. TIFF se poate face cu mai multe dispozitive specifice spațiile de culoare, cum ar fi CMYK definit de un anumit set de cerneală din presa de imprimare. OCR (Optical Character Recognition) pachete de software de multe ori generarea de o formă sau alta TIFF ( de multe ori de monocromatică) pentru pagini scanate de text.

OTRAVĂ

TOXICOLOGICĂsau (Graphics Interchange Format) este în condiții normale de utilizare este limitată la o paletă de 8-biți, sau 256 de culori ( în timp ce adâncimea de culoare de 24 biți este tehnic posibil). [1] [2] TOXICOLOGICĂsau este cel mai potrivit pentru stocarea grafică cu puține culori cum ar fi simplu diagrame, forme, logo – uri și imagini de desene animate de stil, deoarece foloseste LZW de compresie fără pierderi , care este mai eficient atunci când zone mari au o singură culoare, și mai puțin eficiente pentru imagini fotografice sau dithered. Ca rezultat al simplității și vârsta otrăvii, ea a câștigat support.Because software – ul aproape universală a capacităților de animație, este încă folosit pe scară largă , în scopul de a oferi efectele de animație, în ciuda raportului de compresie redus în comparație cu video modernă formate.

BMP

Formatul de fișier BMP (Windows bitmap) mânere fișiere grafice în cadrul sistemului de operare Microsoft Windows. De obicei, fișierele BMP sunt necomprimate, și , prin urmare , mari și fără pierderi; avantajul lor este structura lor simplă și o largă acceptare în programele Windows.

PNG

PNG (Portable Network Graphics) format de fișier a fost creat ca o alternativa gratuita, open-source format de fișier POISON.The PNG acceptă imagini din paleta de opt biți (cu o transparență opțională pentru toate culorile paletei) și 24-bit True Color (16 milioane culori) sau 48-bit True color cu și fără canal alfa – în timp ce TOXICOLOGICĂsau suporta numai 256 de culori și o singură culoare transparentă.

Comparativ cu JPEG, PNG excelează atunci când imaginea are suprafețe mari, colorate uniform. Chiar și pentru fotografii – în cazul în care JPEG este de multe ori alegerea pentru distribuția finală, deoarece tehnica de compresie produce, în general, mai mici, fișiere – PNG este încă foarte potrivit pentru stocarea fotografiilor în timpul procesului de editare pentru compresia fără pierderi.

PNG oferă un înlocuitor liber de patente pentru POISON (deși el însuși este acum in otraviri liber de patente), și poate înlocui, de asemenea, multe utilizări comune de TIFF. Indexată-color, în nuanțe de gri și imagini color reale sunt suportate, plus un canal alfa opțional. Adam7 întrețesut permite o previzualizare timpurie, chiar și atunci când numai un mic procent din datele de imagine a fost trimis. PNG gamma și cromaticitatea păstrarea datelor pentru o mai bună potrivire a culorilor pe platforme eterogene.

PNG este proiectat să caute de lucru bine în aplicații online, cum ar fi browserele web și pot fi pe deplin transmise în flux cu o opțiune de afișare progresivă. PNG este robust, oferind atât verifica integritatea completă de fișiere și de detectare simplă a erorilor de transmisie comune.

Formate animate derivate din PNG MNG și APNG. Acesta din urmă este susținută de Mozilla Firefox și Opera și este compatibil înapoi cu PNG.

PPM, PGM, PBM și PNM

Formatul Netpbm este o familie , inclusiv portabil pixmap formatul de fișier (PPM), al graymap portabil format de fișier (PGM) și bitmap portabil format de fișier (PBM). Acestea sunt fie fișiere ASCII pure sau fișiere binare brute cu un antet ASCII care funcționalitatea de bază și foarte servi ca cel mai mic numitor comun pentru convertirea pixmap, graymap sau bitmap fișiere între diferite platforme. Mai multe aplicatii se referă la ele în mod colectiv PNM ( un singur card de portabil).

WebP

WebP este un nou format deschis de imagine, care utilizează atât și fără pierderi de compresie lossy. Acesta a fost proiectat de Google pentru a reduce fișierul încărcat pentru a accelera de ridicare obiectivul principal este de a înlocui JPEG ca formatul principal pentru imagini de pe Web. WebP se bazează pe codificare intra-cadru VP8 s și folosește un RIFF pe bază de recipient.

formate raster HDR

Cele mai multe formate tipice raster nu pot date HDR (32 de biți plutitoare valori per punct de componentă pixel), motiv pentru care menționează unele formate relativ vechi sau complexe, încă mai domină aici, și în valoare separat. alternative mai noi sunt afișate, totuși. Rgbe este formatul pentru imaginile HDR din Radiance și cu sprijinul Adobe Photoshop.

Heif

Eficienta ridicata Image File Format (heif) este un container format de imagine, care a fost standardizat de MPEG bazat pe formatul de fișier ISO media de bază. În timp ce heif poate fi utilizat cu un format de comprimare a imaginii, standardul heif specifică pentru a face stocarea HEVC pentru a permite imagini cu coduri de -intra și HEVC pentru a permite codificate secvențe de imagini de predicție inter-imagine.

BĂŢ

BAT [ fara echivoc necesar ] a fost lansat în domeniul public C-Cube Microsystems. Formatul “oficial” fișier pentru fișierele JPEG spiff (încă Interchange Format fișier), dar până în momentul în care a fost eliberat, BAT a atins acceptarea pe scara larga. Spiff, care are ISO 10918-3 denumire ofera compresie mai versatil, de gestionare a culorilor și capacitatea de metadate decât JPEG / BAT, dar are putin sprijin. Ea poate fi înlocuită cu JPEG 2000 / DIG 2000: ISO SC29 / GL1, JPEG – link – urile informative. Digital Imaging Group ” , JPEG 2000 si DIG. Portretul de compatibilitate”

BPG

BPG (Grafică portabil mai bună) este un format nou. Scopul este de a înlocui formatul JPEG atunci când dimensiunea fișierului de calitate sau este o problemă. Principalele avantaje sunt:

 • raportul de compresie. Fișierele sunt mult mai mici decât JPEG pentru o calitate comparabilă.
 • Susținută de cele mai multe browsere web cu un decodor JavaScript mic (dimensiune garhivate: 76 KB).
 • Bazat pe un subset al HEVC deschis pentru a permite un standard de compresie video.
 • Suportă formatele același chroma JPEG (tonuri de gri, YCbCr 4: 2: 0, 4: 2: 2, 4: 4: 4) pentru a reduce pierderile în timpul conversiei. Un canal alfa este suportat. DeRGB, YCgCo și CMYK spațiile de culoare sunt acceptate.
 • suport nativ de la 8 la 14 biți per canal pentru un interval dinamic mai mare.
 • compresie fără pierderi este acceptată.
 • Mai multe meta-date (cum ar fi EXIF) pot fi incluse.

Alte formate raster

 • CD5 (Chasys Draw Image)
 • (Format stil IFF utilizat de TVPaint) DEEP
 • ECW (Enhanced compresie Wavelet)
 • FITS (flexibil Image Transport System)
 • FLIF (Free Lossless Format imagine) – un format de imagine fără pierderi de lucru în curs de execuție, care susține PNG, WebP Lossless, Lossless BPG și JPEG2000 Lossless depășesc în ceea ce privește raportul de compresie. Se folosește de maniacul (meta-Adaptive aproape de zero de codificare aritmetică număr întreg), algoritmul de codificare entropie, o variantă a Cabac (codare-context adaptiv aritmetică binară) entropie algogithm.
 • ICO, container pentru una sau mai multe pictograme (subseturi de BMP și / sau PNG)
 • ILBM (IFF format -stil până la 32 de biți în performanță plat, plus extensii opționale pe 64 de biți)
 • IMG (Erdas Image)
 • (Imagine grafică Manager Mediu fișier (GEM), codificate plat run lungime) IMG
 • JPEG XR (Noul standard JPEG bazat pe Microsoft HD Photo)
 • Layered Image File Format pentru imagistica microscop
 • Nrrd (date raster aproape crude)
 • PAM (Map Arbitrară Portable) este o întârziere la familia Netpbm
 • PCX (Personal Computer eXchange), învechită
 • PGF (Progressive Graphics File)
 • PLBM – Planar Bitmap, format proprietar Amiga
 • SIG
 • SID (multirezoluție fără sudură tehnici de baze de date de imagine, MrSID)
 • Soare Grid este un format învechit
 • TGA (TARGA), învechită
 • Formatul VICAR (NASA / JPL formatului de transport de imagine)

Formatele de containere de editori grafice raster

Aceste formate includ mai multe imagini, straturi și obiecte, din care trebuie să fie compus din imaginea finală

 • CPT (Corel Photo Paint)
 • PSD (Document Adobe Photoshop)
 • PSP (Paint Shop Pro)
 • XCF (experimental Computing dimensiune Facility, GIMP format nativ)

formate vectoriale

Articol principal: grafică vectorială

Spre deosebire de formatele de imagine raster de mai sus (în cazul în care datele descriu caracteristicile fiecărui pixel în parte), formate vectoriale conțin o descriere geometrică care poate fi făcută fără probleme la orice dimensiune de afișare dorit.

La un moment dat, toate grafică vectorială nevoie să fie rasterizat pentru a fi afișate pe imaginile displays.Vector digitale pot fi, de asemenea, afișată analogeCRT- tehnologie, așa cum este utilizat în unele echipamente electronice de testare, monitoare medicale, display-uri radar, lasere și jocuri video timpurii . Plottere sunt imprimante care folosesc date vectoriale în loc de datele de pixeli pentru a desena imagini.

CGM

CGM (Computer Graphics Metafișier) este un format de fișier pentru grafică vectorială 2D, grafica raster și text, și este definit de standardul ISO / IEC 8632 . Toate elementele grafice pot fi specificate într – un fișier sursă textuale care pot fi compilate într – un fișier binar sau un cele două reprezentări text. CGM un mijloc de date grafice pentru redare calculator 2D informații grafice independente de o anumită aplicație, sistem, platformă sau dispozitiv. Aceasta a fost adoptată într -o oarecare măsură în domeniul ilustrațiilor tehnice și design profesional, dar a fost înlocuită în mare măsură de formate , cum ar fi SVG și DXF.

format Gerber (RS-274X)

Formatul Gerber (Extended aka Gerber RS-274X) a fost dezvoltat de către Gerber Systems Corp, acum Ucamco, și este un nivel bi format 2D descriere a imaginii. Este standardul de facto utilizat de către placa de circuite imprimate sau PCB software. Acesta este , de asemenea , utilizat pe scară largă în alte industrii care necesită înaltă precizie 2D imagini bi-nivel. [3]

SVG

SVG (Scalable Vector Graphics) este un standard creat deschis dezvoltat de World Wide Web Consortium pentru a satisface nevoile (și eforturile unui număr de companii) pentru un script-uri versatil, și format vectorial pentru toate scopurile pentru Web și în alt mod. Formatul SVG este nici o metodă de compresie în sine, ci prin natura XML textuale, grafice SVG poate fi comprimat utilizând un program ca gzip. Datorită capabilităților de scripting, SVG este o componentă importantă în aplicațiile web: pagini web interactive, care arată și se comportă ca și aplicații.

Alte formate vectoriale 2D

 • AI (Adobe Illustrator)
 • CDR (CorelDRAW)
 • DrawingML
 • GEM Metafișier (interpretat și scris de Graphics Mediu subsistemului Manager de VDI)
 • Grafica layout motor
 • HPGL, introdus de plottere Hewlett-Packard, dar generalizate la o limbă de imprimantă
 • HVIF (Haiku Vector pictogramă de format)
 • MathML
 • NAPLPS (Prezentare generală din America de Nord Layer Protocol Sintaxa)
 • ODG (OpenDocument Graphics)
 •  ! DRAW, un format nativ de grafică vectorială (în mai multe versiuni compatibile înapoi) pentru sistemul de calculator RISC OS început prin Acorn la mijlocul anilor 1980 și este încă prezentă în ziua în care platforma
 • POV-Ray limbaj de marcare
 • PPT (Microsoft PowerPoint)
 • Precision Graphics Markup Language, o propunere W3C că, dacă o recomandare adoptată.
 • PSTricks și PGF / TikZ sunt limbi pentru crearea de imagini în documente TeX.
 • Régis utilizat de decembermorning terminale de calculator
 • Protocol de imagistică la distanță
 • VML (Vector Markup Language)
 • WMF / EMF (Metafișier Windows / Enhanced Metafile)
 • Formatul XAR utilizat în aplicații vectoriale Xara
 • XPS (XML Paper Specification)

formate vectoriale 3D

 • AMF – Producator Aditiv Format de fișier
 • Asimptotă – O limbă TeX ridică la 3D.
 • .blend – Blender
 • COLLADA
 • .dgn
 • .dwf
 • .dwg
 • .dxf
 • eDrawings
 • .flt – Deschideți Zbor
 • HSF
 • IGES
 • IMMI – Imersivă Media Markup Language
 • IPA
 • JT
 • .MA (Maya format ASCII)
 • .MB (Maya format binar)
 • OBJ (Alias | format de fișier Wavefront)
 • OpenGEX – Deschideți Joc Motor de schimb
 • RPC
 • ETAPA
 • SKP
 • STL – Un format stereolitografice
 • U3D – fișier 3D universal
 • VRML – Virtual Reality Modeling Language
 • XAML
 • XGL
 • XVL
 • xVRML
 • X3D
 • .3D
 • 3DF
 • .3dm
 • .3 Ds – Autodesk 3D Studio
 • 3DXML
 • format vectorial utilizat în aplicații 3D ale Xara – X3D

formate compuse

Acestea sunt formate care atât datele de pixeli și vectoriale, precum și orice alte date, cum ar fi caracteristicile interactive ale PDF.

 • EPS (PostScript EPS)
 • PDF (Portable Document Format)
 • PostScript, un limbaj de descriere a paginii cu capacități grafice puternice
 • PICT (Classic Macintosh QuickDraw fișier)
 • SWF (Shockwave Flash)
 • XAML limba interfeței cu utilizatorul folosind grafică vectorială pentru grafică.

formate stereo

 • Format MPO Multi Picture Object (.mpo) este format din mai multe imagini JPEG (Camera & Imaging Products Association) (CIPA).
 • Format PNS PNG Stereo (.pns) constă dintr-o imagine side-by-side bazate pe PNG (Portable Network Graphics).
 • Formatul JPEG JPS Stereo (.jps) este format dintr-un format de imagine side-by-side bazate pe JPEG.